Castro banker bort ikke-betalende sjåfør

Arne «Castro» Haugerud (83) på Dovre Bensin Kro og Motell AS vil ikke at ikke-betalende sjåfører skal ta opp plassen for dem som handler. Har er ikke redd for konfrontasjon.

Publisert Sist oppdatert

Den gamle mannen med det karakteristiske Castro-skjegget (derav tilnavnet) brenner for bensinstasjonen med tilhørende butikk, motell og kafé. Derfor er han også villig til å gå langt for å opprettholde inntjeningen.

Dette innebærer å jage bort lastebilsjåfører som parkerer uten å spise/handle hos Castro. Dette har tiltatt de siste årene etter at det er blitt flere østeuropeiske sjåfører på veiene som sparer penger ved å ha med alt de trenger i bilene. Dermed må sjåfører som ville ha spist i kafeen, betalt for dusj og butikkvarer kjøre videre, ifølge 83-åringen, rett og slett fordi det ikke er plass til å stoppe.

Da rykker Castro ut på plassen for å jage bort dem som er «gratispassasjerer». Dette har ført ham opp i truende situasjoner.

Truet med kniv og banket

- Jeg er truet med kniv sju ganger de siste årene. Jeg har fått «blåveiser». Sjåføren på videoen opptrådde også truende mot meg, derfor hadde jeg med meg en hammer fra traktoren for å forsvare meg andre gangen jeg gikk bort for å be ham reise etter å ha stått på plassen fra dagen før, sier han til AT.no.

Etter en del banking på trekkvogna, kjefting og hytting med hammer, skjønte sjåføren i den polske trekkvogna at det ikke ville bli fred å få på plassen, og kjørte videre.

For få år siden jaget Castro bort 5-6 «gratispassasjer»-vogntog i døgnet. Nå er det nede i et par i uka.

- De fleste av dem som ikke kjøper noe har fått med seg at det er en gal mann her, og holder seg unna nå, sier han.

Pusser opp motellet

Haugerud startet opp med bensinstasjon i 1960, og har hatt døgnåpent fra samme år. Dette er en stabil arbeidsplass med flere ansatte som har vært hos Castro mellom 30 og 50 år.

Stasjonen er utvidet flere ganger, senest ved årtusenskiftet. Nå er Arne «Castro» Haugerud i ferd med å pusse opp motellet for ca. to millioner kroner.

- Så vi er avhengige av høyest mulig betalende trafikk for å ha til å betale drift og investeringer.

En av Norges beste truckstopper

Videoen over, der Castro jager bort et vogntog, er lagt på Facebook onsdag 15. februar av Stig Fjeldstad. Han skriver under videoen:

«YX Dovre ser eg på som en av de beste truck-stopper vi har i hele Norges land med god mat garantert reine dusjer og toalett. Eg føler meg alltid velkommen her. Men alle er ikke velkommen. At Castron har problemer med utlendinger som opptar parkeringsplasser uten å bruke annet enn toaletter og parkeringsplass som søppelplass er helt klart.

Dette er et felles problem for mange som driver etter veien. Man parkerer uten og vere kunde og dermed opptar man plassen for aktuelle kunder. Castron bruker både traktor og hammer for å jage disse vekk.»

Er dette måten å gjøre det på?

Fjeldstad skriver også under videoen på Facebook:

«Er dette måten og gjøre det på?  Kjøre etter folk med traktor, banke i dører, grill, støtfangere med hammer og skrike JÆVLA BANDITTER. Eg for min del har jobbet aktivt med og finne løsninger som kan få slutt på alle problemer disse østeuropeiske transportører/sjåføren tar med seg men dette kan eg ikke stille meg bak på noen som helst måte.»

På sosiale medier får Castro støtte for det han gjør. Samtidig får Fjeldstad støtte i at dette ikke er riktig måte å ta tak i problemet på.

Sjåføren i videoen

Dersom sjåføren i videoen ønsker å komme med sin versjon av det som skjedde, ta kontakt med AT.no.