Arnstein Repstad åpnet Arctic Entrepreneur 2017 fra en lift i utstillingshallen i The Qube ved Gardermoen.
Arnstein Repstad åpnet Arctic Entrepreneur 2017 fra en lift i utstillingshallen i The Qube ved Gardermoen.

Arctic Entrepreneur i gang

Hele 1400 deltakere er påmeldt. Det er rekordmange. Ca. 100 utstillere er på plass og det arrangeres seks fageseminar med anlegg, berg, sprenging, VA, gjenvinning og samferdsel som temaer.

Publisert Sist oppdatert

Arnstein Repstad, styreleder i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), åpnet  Arctic Entrepreneur 2017 arrangeres i The Qube, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, på Gardermoen.

Klokken 10.00 tirsdag 17. januar holdt Repstad åpningstalen på Arctic Entrepreneur som holdes 17. til 19. januar:

- MEF er opptatt av å skape grobunn for bransjen. Og samarbeide godt med politikerne. Seks ulike seminaerer det skal være rom for alle. Ett av dem har klimakrav til anleggsbransjen som tema. Dette er et tema som får stor oppmerksomhet om dagen, sa Repstad.

Lederen kunne fortelle at MEF-medlemmene melder om vesentlig større oppdragsmengde nå enn for ett år siden. Det blir vekst i anleggsbransjen også i 2017.

- Prognosesenteret anslår en samlet anleggsomsetning i Norge på ca. 100 milliarder kroner for 2017. Det er en økning på 17 prosent fra 2016, sa Repstad.

Lederen synes det er betenkelig at under ti prosent av medlemsbedriftene har tanker om å utvide arbeidsstokken i 2017. Et lyspunkt er at antallet lærlinger har økt med 50 prosent den siste tiden. Dette kan fortsette å øke når nye kontrakter fra statlige byggherrer som krever lærlinger på prosjekter øker i tiden som kommer.

Tradisjonen tro avholdes Brakkemiddagen med flesk og duppe onsdag kveld med underholdning av kjente artister.