NCC deltok i sikringsarbeidet av en omfattende kvikkleiresone langs Numedalslågen i Larvik.
NCC deltok i sikringsarbeidet av en omfattende kvikkleiresone langs Numedalslågen i Larvik.

Ferdigstilt sikring av kvikkleiresone

Entreprenørsamarbeidet Mortensen og Sandnes DA valgte NCC som leverandør av steinmaterialer og fyllmasse da de på høsten 2015 startet sikringsarbeidet av en omfattende kvikkleiresone langs Numedalslågen i Larvik.

Publisert Sist oppdatert

Nå er arbeidet til en verdi av 23 millioner kroner ferdigstilt.

Sikringsarbeidet er en del av Larvik kommunes fremtidssatsning innen bolig- og næringsutvikling, der elvebredden nå blant annet består av tur- og fritidsområder. Arbeidet ble utført av Mortensen og Sandnes DA som er et samarbeidsprosjekt der Vestfold-entreprenørene Kaare Mortensen AS og H. K. Sandnes AS sammen opprettet et DA-selskap så de kunne ta på seg større jobber i distriktet.

- Ingen har tidligere hatt mulighet eller tillatelse til å videreutvikle dette området. Jobben som er gjort her nå har åpnet for videreutvikling av området i henhold til Larvik kommunes fremtidsvisjoner, sier Martin Brathagen, prosjektleder hos Kaare Mortensen AS.

Larvikitt fra lokale steinbrudd

Pris, nærhet og leveringsdyktighet på uvanlige fraksjoner som NCC produserer, var avgjørende for valget av steinleverandør og utførelse av arbeidet. Totalt ble det fraktet over 100.000 tonn stein fra de lokale steinbruddene som begge driftes av NCC.

Ronny Sørås, leder ved NCC Hedrum og Tjølling pukkverk opplyser at steinleveringen krevde spesiell sertifisering og godkjenning fra NVE da steinen skulle gå til sikring av en spesielt utsatt kvikkleiresone i tett bebyggelse:

Ronny Sørås, leder ved NCC Hedrum og Tjølling pukkverk, har stått for levering av Larvikitt til kvikkleiresikringen.
Ronny Sørås, leder ved NCC Hedrum og Tjølling pukkverk, har stått for levering av Larvikitt til kvikkleiresikringen.

- NCC fikk spørsmål om steinlevering hvor vi laget en egen prosedyre basert på en eksisterende sertifisering for stein til kystsikring. Det eksisterte ikke en egen sertifisering på akkurat de fraksjonene og bruksområde som denne steinen skulle brukes til så vi rett og slett utviklet vår egen. Det endte med at NVE besøkte oss her på Hedrum for å lære hvordan vi tok ut stein og ble imponert over arbeidet vi gjorde, sier Sørås stolt.

Ifølge Brathagen var det gode samarbeidet mellom steinleverandøren og entreprenøren avgjørende for gjennomføringen av prosjektet.

- NCC har vært dyktige til å fremskaffe stein og levere i tide tross utfordrende tidsfrister som dukket opp underveis. Vi er stort sett fornøyde med arbeidet de har gjort, sier Brathagen.

Kulde, laks og muslinger

- Vi er stolte av medarbeiderne våre. De sto midt ute i elva i bitende kulde og var med på å sørge for at jobben ble gjort riktig. I tillegg har det vært utfordringer med å jobbe så nært et vassdrag med tanke på miljøkrav når det gjelder å ta vare på laksen og elvemuslingene i elven, sier Brathagen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS