Prosjektleder Gunnar Eiterjord, til venstre, og administrerende direktør i Bravida, Tore Bakke, signerte elektrokontrakten for Eiganes- og Hundvågtunnelen.

Signerte siste store Ryfast-kontrakt

Den gikk til Bravida.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Statens vegvesen og Bravida Norge AS signerte fredag 9. desember elektrokontrakt verdt 267 millioner kroner.

Kontrakten omfatter elektrotekniske anlegg, sikkerhetsutstyr samt system for styring, regulering og overvåking (SRO) i Eiganes- og Hundvågtunnelen.

- Vi er godt fornøyde med å inngå en kontrakt med en stor, solid og lokalt forankret leverandør. Kontraktsummen er godt innenfor våre budsjetter, sier prosjektleder for Ryfast, Gunnar Eiterjord.

Siste store Ryfast-kontrakt

E39 Eiganestunnelen (3,7 km) er en del av kyststamveien mellom Kristiansand og Trondheim og blir bygget i sammenheng med riksvei13 Ryfast, som består av Ryfylketunnelen (14,3 km) fra Strand til Hundvåg, og Hundvågtunnelen (5,5 km) videre fra Hundvåg til E39.

- Nå ser vi frem til et konstruktivt samarbeid med leverandøren også på denne siste av de store Ryfast-kontraktene, sier Eiterjord.

Elektrokontrakten er en av de største fastlandskontrakter som er tildelt. Det skal blant annet monteres nær 4000 lysarmatur, og trekkes ca. 364.000 meter kraft-, belysning-, signal-, ledelys- og jordkabler.

- Vi skal nå gjennomføre Norges hittil største elektrokontrakt i tunnel, og takker for tilliten. Vi har erfaring fra mange andre store prosjekter, flere innen samferdsel. Vi gleder oss til å komme i gang med prosjektet, sier administrerende direktør, Tore Bakke, i Bravida.

Lokale lærlinger

Kontrakten er med å sikre arbeidsplasser, og får også betydning for mange lærlinger.

- Kontrakten betyr mye for Bravida, og ikke minst er kontrakten med på å sikre og utvikle lokale arbeidsplasser. Bravida bruker egne ansatte i produksjonen. I Norge har Bravida over 2500 ansatte. En slik kontrakt støtter ønsket vårt om å satse på egne ansatte, og sikrer inntak av lærlinger lokalt, sier Bakke.

Powered by Labrador CMS