Prosjektleder Gunnar Eiterjord, til venstre, og administrerende direktør i Bravida, Tore Bakke, signerte elektrokontrakten for Eiganes- og Hundvågtunnelen.
Prosjektleder Gunnar Eiterjord, til venstre, og administrerende direktør i Bravida, Tore Bakke, signerte elektrokontrakten for Eiganes- og Hundvågtunnelen.

Signerte siste store Ryfast-kontrakt

Den gikk til Bravida.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen og Bravida Norge AS signerte fredag 9. desember elektrokontrakt verdt 267 millioner kroner.

Kontrakten omfatter elektrotekniske anlegg, sikkerhetsutstyr samt system for styring, regulering og overvåking (SRO) i Eiganes- og Hundvågtunnelen.

- Vi er godt fornøyde med å inngå en kontrakt med en stor, solid og lokalt forankret leverandør. Kontraktsummen er godt innenfor våre budsjetter, sier prosjektleder for Ryfast, Gunnar Eiterjord.

Siste store Ryfast-kontrakt

E39 Eiganestunnelen (3,7 km) er en del av kyststamveien mellom Kristiansand og Trondheim og blir bygget i sammenheng med riksvei13 Ryfast, som består av Ryfylketunnelen (14,3 km) fra Strand til Hundvåg, og Hundvågtunnelen (5,5 km) videre fra Hundvåg til E39.

- Nå ser vi frem til et konstruktivt samarbeid med leverandøren også på denne siste av de store Ryfast-kontraktene, sier Eiterjord.

Elektrokontrakten er en av de største fastlandskontrakter som er tildelt. Det skal blant annet monteres nær 4000 lysarmatur, og trekkes ca. 364.000 meter kraft-, belysning-, signal-, ledelys- og jordkabler.

- Vi skal nå gjennomføre Norges hittil største elektrokontrakt i tunnel, og takker for tilliten. Vi har erfaring fra mange andre store prosjekter, flere innen samferdsel. Vi gleder oss til å komme i gang med prosjektet, sier administrerende direktør, Tore Bakke, i Bravida.

Lokale lærlinger

Kontrakten er med å sikre arbeidsplasser, og får også betydning for mange lærlinger.

- Kontrakten betyr mye for Bravida, og ikke minst er kontrakten med på å sikre og utvikle lokale arbeidsplasser. Bravida bruker egne ansatte i produksjonen. I Norge har Bravida over 2500 ansatte. En slik kontrakt støtter ønsket vårt om å satse på egne ansatte, og sikrer inntak av lærlinger lokalt, sier Bakke.

STILLING LEDIG: