DeWalt MD501 smarttelefon.
DeWalt MD501 smarttelefon.

Mobiltelefon for anleggsbruk

DeWalts robuste smarttelefon, MD501 er nå tilgjengelig på det norske markedet, etter en vellykket lansering i Storbritannia tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Mobiltelefonen tåler ifølge produsenten «ekstreme værforhold og røffe arbeidsvilkår, samtidig som den har funksjonalitetene man forventer av en moderne smarttelefon.»

Stanley Black & Decker er verdens største produsent av elektrisk håndverktøy. Varemerket DeWalt inngår i konsernet og tilbyr elverktøy til profesjonelle brukere.

DeWalt MD501 er designet for folk som arbeider ute. Stanley Black & Decker har i samarbeid med mobilprodusenten Global Mobile Communications og Ingram Micro utviklet smarttelefonen. Den er utstyrt med to 4G SIM-kort og er Android 6-kompatibel, skriver selskapet i en pressemelding.

Modellen tilbyr de samme funksjonene «du forventer av en moderne smarttelefon, kombinert med et slitesterk og robust design, og en rekke tilleggsfunksjoner tilpasset håndverkere og de som jobber i bygg- og anleggsbransjen.»

Teknisk informasjon

MD501 tåler temperaturer fra -20°C til 60°C. Skjermen er på 5 tommer og består av HD Bright View Gorilla herdet glass 3. Telefonen er vanntett, støvtett og værbestandig i tråd med industristandarden IP68 og den militære standarden MIL-STD 810G. Den skal tåle et fall på to meter mot et betongdekke.

Den har et kamera på 13 megapiksler. HD-skjermen skal kunne fungere like godt med og uten arbeidshandsker. Taletid på én batterioppladning er oppgitt til åtte timer. Den har trådløs lading som oppfyller Qi-standarden (mobilprodusentenes standard for trådløs lading).

For dem som arbeider i høyden eller i andre risikoutsatte miljøer, vil et aktivert akselerometeret i telefonen kunne være livsviktig. En alarm vil da utløses dersom brukeren skulle falle. En ekstra «trykk og snakk»-funksjon gjør at en leder kan kommunisere direkte med opptil 500 gruppemedlemmer samtidig.

Kraftig høyttaler

Ekstra tilkoblingsmuligheter er mulig takket være den doble SIM-funksjonen som gir brukeren bedre mobildekning ved at man kan bytte nettverk i områder med dårlig dekning. En forsterket høyttaler gir kraftig lydvolum på ringetonen slik at anrop blir hørt på byggeplasser med mye støy, lover produsenten.

- Klimaet og geografien i Norge byr på en rekke utfordringer, spesielt om vinteren. Begrenset dekning i enkelte områder og ekstreme værforhold kan by på mange hindringer, særlig for de som arbeider alene eller ute på veien, sier Weronica Lundgren, Nordic Marketing Manager i Stanley Black & Decker.

Mobilen tilbys hos Teleringen og Komplett.no. Veiledende utsalgspris er satt til 4990 kroner inkludert merverdiavgift.

NB: Et raskt søk hos Komplett.no torsdag 8. desember kom ikke opp med noen DeWalt-telefon.