Kategorileder Bård Svarstad (t.v.) og produktsjef/traktor Tore Glærum, Felleskjøpet AGR SA, viser nye John Deere 6250R.
Kategorileder Bård Svarstad (t.v.) og produktsjef/traktor Tore Glærum, Felleskjøpet AGR SA, viser nye John Deere 6250R.

Kraftplugg fra John Deere

MANNHEIM (AT.no): John Deere lanserte 30. november traktoren 6250R. Nykommeren på 9,3 tonn har maks. motoreffekt på 300 hk og toppfart på 40/50 km.

Publisert Sist oppdatert

Traktoren har også den nye CommandPRO-spaken med elleve programmerbare knapper med følgende funksjoner: Kjørespak, vendegir, cruise control, innstilling av akselerasjon, krypfunksjon og betjening av blant annet trepunktshydraulikken og kraftuttak foran/bak for å nevne noe.

Nykommeren har tre dobbeltvirkende hydraulikkuttak foran og opptil seks bak. Traktorens hydraulikkapasitet er 160 l/min. allerede ved 1500 o/min. 6250R som har løfteevne på 5 tonn i front,10,4 tonn i trepunkten bak, kan dra «slep» på opptil 22 tonn.

Dette er alle solide tall som beskriver John Deeres valg av mottoet «Lett, sterk og smart» ved lanseringen av traktoren på fabrikken i Mannheim (Tyskland). Samme dag ble også traktoren avduket på Agromek-utstillingen i Herning, Danmark.

Traktoren er utviklet med innspill fra en timannsterk gruppe av bønder/entreprenører som har etterspurt «mer effekt og en kjørespak». Dette er også på plass i lillebroren 6230R (maks. effekt 280 hk) som også ble lansert sammen med storebror 6250R.

John Deere-importør Felleskjøpet Agri SA får de første traktorene til sommeren.