Gerard De Rooy satser nok en gang på å vinne Dakar Rally i en Iveco Powerstar.
Gerard De Rooy satser nok en gang på å vinne Dakar Rally i en Iveco Powerstar.

Det nærmer seg Dakar Rally

Gerard De Rooy var vinner av lastebil-klassen i Dakar Rally i Sør-Amerika både i 2012 og 2016. Nå forbereder han seg for om mulig å gjenta bragden i 2017. Kjøretøyene til alle europeiske deltagere har nå startet på seilasen til Sør-Amerika.

Publisert Sist oppdatert

Det knappe to uker lange Dakar Rally er en viktig arena også for nyttekjøretøyprodusentene. I 2017 er det syvende gang Iveco støtter Team PETRONAS De Rooy IVECO og utstyrer teamet med kjøretøy, motorer og reservedeler.

Teamet deltar denne gang i offroad-rallyet med tre lastebiler, en Iveco Powerstar 4x4 og to Iveco Trakker 4x4. De Rooy skal kjøre Powerstar slik han gjorde da han vant Dakar Rally i januar i år. Lastebilene er utstyrt med Iveco Cursor 13-motorer med opp til 900 hk spesielt utviklet av FPT Industrial – motor-leverandøren i CNH Industrial. Ytterligere syv kjøretøy, seks Iveco Trakker og en Daily, kompletterer kjøretøyparken til teamet. Disse skal stå for alle støttefunksjoner.

De europeiske kjøretøyene som skal delta i Dakar Rally 2017 ble lastet på skip i Le Havre i Nord-Frankrike 24. og 25. november og har nå startet på en månedslang seilas til Sør-Amerika. Dakar Rally 2017 starter 2. januar fra Asunción i Paraguay. Deretter går ruten gjennom Paraguay, Bolivia og Argentina og dekker mer enn 9.000 km før det avsluttes i Buenos Aires 14. januar.

Det er 39. gang rallyet arrangeres. Noen stusser sikkert over navnet. Dakar ligger jo i Afrika. Opprinnelig het rallyet Paris-Dakar, med start i Paris og målgang i Dakar. Politisk uro og kriger i deler av Afrika gjorde at rallyet ble flyttet til Sør-Amerika i 2009 etter å ha vært avlyst i 2008 på grunn av forholdene i Afrika.

Powered by Labrador CMS