Illustrasjonsbilde (fra Region øst) fra 2013.
Illustrasjonsbilde (fra Region øst) fra 2013.

56 kontrollører til Vestlandet

Mandag 21. til fredag 25. november samles kontrollører fra hele landet i Statens vegvesen for å gjennomføre felles kontroll av tyngre køyretøy i Region vest.

Publisert Sist oppdatert

- Vi samles her i Region vest for å få til en effektiv kontroll med god samhandling mellom regionene, økt bevissthet rundt trafikksikring og ikke minst at sjåførene skal få oppleve at vi har lik behandling av sjåfører, sier Thormod Gausdal som er seksjonsleder for kjøretøy i Statens vegvesen.

Her er holdes kontrollene

Med seg på kontrollene har Vegvesenet «Spesialenhet for utekontroll (SPUK)». I tre dager holdes døgnkontinuerlige kontroller på fem kontrollsteder. Disse stedene er: E39 Stord, E16/39 Åsane, E134 Seljestad, riksvei 7 Brimnes og E16 Håbakken.

- Med kontroller over et stort område, får vi erfaringer på utfordringer knyttet til høyfjell og til kystklima. Vi skal kontrollere dekk, kjetting, sikring av last, farlig gods (ADR) og tilhengerfester, sier Gausdal.

Han opplyser at Statens vegvesen har med seg andre kontrolletater som toll, politi og arbeidstilsyn disse dagene. Det blir samling før og etter kontrollene med forberedelser og evaluering av resultater.