Gartnerkvartalet på Løren i Oslo.
Gartnerkvartalet på Løren i Oslo.

Veidekke bygger 142 boliger på Løren i Oslo

Veidekke Entreprenør har inngått avtale med Lørenvangen Utvikling AS (eies 50-50 av OBOS Nye Hjem og Veidekke Eiendom) om bygging av første byggetrinn i boligprosjektet Gartnerkvartalet.

Publisert Sist oppdatert

Oppdraget består av å oppføre to bygg med totalt 142 boliger, garasjekjeller samt to næringslokaler. Samlet salgsverdi på boligene er ca. 585 millioner kroner.

Salget har vært svært bra på Gartnerkvartalet, og de tre første byggene er nå nesten utsolgt. Prosjektet er en forlengelse av naboprosjektet Gartnerløkka, og vil når det står ferdig bestå av rundt 525 boliger i åtte boligblokker fordelt på flere byggetrinn.

Samlet salgsverdi for boligene i hele Gartnerkvartalet er forventet å være rundt 2,5 milliarder kroner.

Grønn lunge

Prosjekt Gartnerkvartalet består av et bredt utvalg av 2 -, 3-, og 4-roms leiligheter. Leilighetene i første etasje får romslige terrasser, noen av dem med egen hageparsell i tillegg. Alle øvrige leiligheter får egen balkong.

De åtte blokkene skal plasseres rundt en solfylt gårdspark på nesten ti mål. Dette blir en stor og grønn lunge som skal beplantes med busker og trær i tillegg til parsellhagene.

Som en forlengelse av det grønne preget blir det montert levende plantevegger i alle inngangspartier. Dette er ifølge Veidekke det første nye boligprosjektet med slik plantevegg som både skal skape trivsel og bedre innemiljø.

Innflytting i 2018

Det gode salget på Gartnerkvartalet har fremskyndet planleggingen av Lørenvangen Utviklings neste trinn på tomten på Løren. Bygg fire er nå rammesøkt og legges med stor sannsynlighet ut for salg i januar 2017.   

De første beboerne flytter inn i Gartnerkvartalet til sommeren 2018.