Bulder Maskin importerer Kato-gravere til Norge. Denne  8,4-tonneren, Kato US HD308-6, ble levert til Anleggsdrift AS (Hokksund) som drives av brødrene Magne og Jan Berget.
Bulder Maskin importerer Kato-gravere til Norge. Denne 8,4-tonneren, Kato US HD308-6, ble levert til Anleggsdrift AS (Hokksund) som drives av brødrene Magne og Jan Berget.

Kato kjøper IHI Construction Machinery

Den japanske maskinprodusenten Kato Works Co. Ltd. blir eneeier i det japanske selskapet IHI Construction Machinery Ltd, som også produserer kraner og gravemaskiner.

Publisert Sist oppdatert

Vi forventer at produktutvalget bli styrket i synergieffekten mellom våre og IHIs produkter, slik som minigravere, beltekraner og andre beltegående maskiner, skriver Kato i en pressemelding 25. oktober.

Alle nåværende nettverk og anlegg rundt om i verden vil bli beholdt for begge selskapene i første omgang.

Etter hvert skal IHI Construction Machinery integreres i Kato-organisasjonen og man skal «bekrefte synergieffektene i praksis i markedet».

Navnet IHI Construction Machinery Ltd. skal erstattes med et nytt som gjør at det «vil bli gjenkjent som et Kato Group-selskap» når oppkjøpet er gjennomført.

Det er IHI Corporation Ltd. som selger IHI Construction Machinery til Kato Works Co. Når alle tillatelser er på plass, er det forventet at selskapet overføres til sin nye eier 25. november 2016.

Bulder Maskin importerer Kato gravemaskiner til Norge. Leimax importerer gravemaskiner og andre maskiner fra IHI Construction Machinery.