Fare for streik innen renovasjon.
Fare for streik innen renovasjon.

Fare for renovasjonstreik hvis mekling ikke fører frem

En streik vil påvirke innhenting og levering av husholdningsavfall i enkelte deler av landet. Streiken vil også påvirke henting og levering av avfall fra bygg og anleggsnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Totalt er det varslet til Riksmekleren at 50 medlemmer blir tatt ut i streik hvis partene ikke blir enige i meklingen som starter fredag 26. august 2016. Meklingsfristen er satt til klokken 24:00 lørdag 27. august.  

- Norsk Transportarbeiderforbund er innstilt på å finne en løsning, men vi er også innstilt på streik hvis meklingen ikke gir et resultat som bransjerådet for Miljø kan akseptere, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforbundet.

Partene kom ikke frem til en løsning i ordinære forhandlinger. Økning av minstelønna var et sentralt punkt som førte til at forhandlingene brøt sammen tidligere i sommer.

- Minstelønna er et viktig verktøy for å unngå sosial dumping i bransjen og for å styrke ansattes generelle lønnsnivå, sier Adamsrød.

Det er gitt varsel om at disse virksomhetene blir tatt ut i streik ved arbeidstidens begynnelse søndag 28. august (i praksis mandag 29. august):

Østfold

Norsk Gjenvinning AS Gjenvinning Sarpsborg

Norsk Gjenvinning AS Renovasjon Sarpsborg

Vestlandet

Norsk Gjenvinning AS Gjenvinning Bergen

Ragn Sells AS avd Sunnhordaland

Vitek Miljø

Rogaland

Norsk Gjenvinning AS avd Stavanger.

Vestfold – Telemark

Ragn Sells AS avd Borgeskogen.

En opptrapping av streiken vil fortløpende bli vurdert fra forbundets side.

Norsk Transportarbeiderforbund er et fagforbund i LO som organiserer mer enn 20 000 transportarbeidere over hele landet. Forbundet ble stiftet i 1896.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS