Nye Crafter forventes på markedet i løpet av første halvår 2017.
Nye Crafter forventes på markedet i løpet av første halvår 2017.

Nye Crafter

Les om hva du kan forvente av motorytelser og utstyr på nye VW Crafter når den kommer før sommeren i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagens ingeniører har jobbet mye med dimensjonene i nye Crafter. Resultatet er, ifølge konsernet, en bil med kompakte utvendige mål kombinert med klasseledende lasteplass.

For første gang vil Crafter være tilgjengelig i en lang rekke forskjellige utgaver – også modeller med høyere nyttelast. Den nye «EA 288Nutz»-motoren er en 2,0 TDI-motor som er spesialutviklet for nye Crafter og er tilgjengelig i fire forskjellige effektversjoner.

Kundene kan velge mellom versjoner på 102, 122 eller 140 hestekrefter – eller velge en biturbo-motor som yter 177 hestekrefter. Motoralternativene varierer også med tanke på hvilket driftssystem kunden velger. Nye Crafter er tilgjengelig med både for- bak og firehjulsdrift samt med manuell og automatgirkasse. En variasjon som dette har aldri vært tilgjengelig i segmentet tidligere, loves det fra Volkswagen.

Utstyr

Nye Crafter har elektromekanisk styring og kan blant annet leveres med systemer som ESP med tilhengerstabilisering, adaptiv cruisecontrol, sidevindkompensering, tilhengermanøvreringsassistent.

Også når det gjelder passiv sikkerhet er nye Crafter godt utstyrt. Både sjåfør og passasjer har front-, side- hodeairbag, og en rekke varslingssystemer, blant annet ryggekamera og et Rear Traffic Alert-system.

LED-lykter, kurvelys og lysassistent sørger også for god sikt og bedret sikkerhet uavhengig av forholdene på veien.

Helt ny plattform

I nyttekjøretøysektoren er det viktig at et design skal fungere optimalt for en rekke grupper med ulike behov. Med dette i bakhodet er Crafter blitt utviklet på en helt ny plattform for nyttekjøretøy – og er dermed splitter ny både utvendig og innvendig.

Designet er basert på at Transporter, som er Volkswagens viktigste varebil, skal få en storebror som byr på kvaliteter som «aldri tidligere er sett i denne klassen».

Nye Crafter vil bli bygget på en ny og spesialbygget fabrikk i Wrzesnia i Polen. Dette er Volkswagens andre fabrikk i Polen, og strekker seg over 220 dekar – noe som tilsvarer ca. 300 fotballbaner. Når fabrikken produserer for fullt, vil mer enn 3000 mennesker arbeide her. I tillegg vil det komme flere underleverandører i området som igjen vil skape enda flere arbeidsplasser.

Nye Crafter forventes på markedet i løpet av første halvår 2017.