Samferdselsministeren foretok den offisielle åpningen sammen med regionvegsjef Kjell Inge Davik.
Samferdselsministeren foretok den offisielle åpningen sammen med regionvegsjef Kjell Inge Davik.

Nå er det fire felt

Ny Skjeggestad bru i Vestfold på plass – åpnet med fire felt mandag 4. juli.

Publisert Sist oppdatert

Et kvikkleireskred i februar 2015 førte til alvorlige skader på Skjeggestad bru på E18 ved Holmestrand i Vestfold. Sørgående bru måtte rives. På halvannet år har Statens vegvesen og deres entreprenører stabilisert grunnen og gjenreist brua. Mandag 4. juli åpnet samferdselsministeren den for trafikk i alle felt.

Glad statsråd

- Jeg er svært glad på trafikantenes vegne for at sørgående bru nå er på plass og det igjen er fire felt å kjøre på. E18 gjennom Vestfold har stor trafikk, og enda større enn vanlig nå ved sommerutfarten. Det er særlig gledelig å kunne åpne brua til fellesferiestarten. Det er tidligere enn planlagt, og mange mennesker har stått på for å få dette til. Jeg vil rette en stor takk til dem.

Det sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i forbindelse med at han var med på markeringen av at den nye brua nå er på plass og åpen for trafikk.

- Det skal ikke skje

Det var dramatisk da et kvikkleireskred 2. februar 2015 førte til at Skjeggestad bru kollapset. Sørgående bru måtte rives, mens fundamentet på nordgående bru måtte utbedres. E18 var stengt frem til juni 2015, og trafikken måtte gå på omkjøringsveier i Vestfold. Siden juni 2015 og fram til i dag, har trafikken gått i begge retninger på nordgående bru.

 - Statens vegvesen har gjort en svært god innsats for å sørge for bra trafikkavvikling, både da E18 var helt stengt og når det har vært trafikk i begge retninger på nordre løp. Etaten har også jobbet raskt og effektivt sammen med entreprenørene for å gjenreise sørgående bru, sier samferdselsministeren. 

- Det er dramatisk når en bru kollapser på denne måten. Det skal ikke skje, og det er nå gjort et grundig arbeid for å forhindre at noe sånt skal kunne skje igjen.