Streik i drivstofftransporten

Etter mekling i to døgn ble det brudd i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Norsk Industri klokken 01:40 natt til lørdag 25. juni.

Publisert Sist oppdatert

Meklingen omfattet selskaper som står for bensin- og drivstoffleveranser til sjø, luft og land. I første omgang vil selskap som fyller drivstoff på fly bli rammet.

Forhandlingene ble gjennomført sammen med YS-forbundet Parat, som også tok brudd.

Norsk Industri og arbeidsgiverne ville ikke gi økning av minstelønnssatsene i samsvar med frontfaget mellom Norsk Industri og Fellesforbundet, skriver NTF i en pressemelding.

Fulgte ikke frontfaget

Arbeidstakerpartene hadde frafalt andre krav enn de som følger av frontfaget om heving av matpengesats ved overtid, rettigheter for lærlinger, tjenestepensjon, lønn under sykdom og endringer om bilaget om helligdager og 1. og 17. mai.

- Vi beklager at Norsk Industri og arbeidsgiverne ikke ville komme oss i møte og løfte minstelønnssatsene tilsvarende det som skjedde i frontfaget. Vi hadde også ambisjoner om å bedre kompetansetilleggene for våre medlemmer. Men vi valgte å trekke dette kravet i håp om at arbeidsgiveren ville komme oss i møte om minstelønnsøkningen. Dessverre skjedde ikke det. Arbeidsgivernes siste tilbud ga oss ikke ei ramme på nivå med frontfaget, sier Ole Einar Adamsrød, forhandlingsleder i Norsk Transportarbeiderforbund.

Opptrapping

Streiken vil i første omgang omfatte flybunkring på flyplassene i Tromsø, Bergen og Stavanger og Smart Fuel sine avdelinger på Skjelnan i Tromsø og Lillesund i Haugesund.

Det er varslet opptrapping av konflikten fra arbeidstidens begynnelse 29. juni.