Tildelt storkontrakt av Implenia

Lemminkäinen Norge er tildelt kontrakt for produksjon og legging av ca. 90 000 tonn asfalt på ny E39 sør for Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Vi har virkelig lagt oss i selen for å få denne kontrakten, og er svært glade for at Implenia valgte oss. Dette er en viktig kontrakt for selskapet og vår avdeling i Bergen. Nå ser vi frem til å starte arbeidet, sier Åsbjørn Skrettingland, regionsjef for Lemminkäinen Norges Region Vest.

Lavtemperatur-asfalt

Implenia er i full gang med arbeidet på entreprisen K11 for bygging av ny E39 sør for Bergen. Prosjektet omfatter flere tunneler, og Lemminkäinen kommer derfor til å gjøre tilpasninger når det gjelder asfalteringen.

- Vi kommer til å bruke såkalt lavtemperatur-asfalt når vi legger i tunnelene. Denne typen asfalt holder lavere temperatur ved utlegging, noe som gjør at det blir mindre damp og røyk, og bedre sikt og arbeidsforhold for alle som jobber i tunnelene, sier Skrettingland.

Tre til fire år

Prosjektet vil for Lemminkäinens del pågå de neste tre til fire årene, men starter allerede nå med å legge de første tonnene.

- Vi begynner arbeidet med asfaltering av omkjøringsveier og annet areal som trengs i prosjektgjennomføringen, før vi deretter gyver løs på legging av tre asfaltlag på den nybygde strekningen, sier Skrettingland.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS