Bama og Lerøy sender nå minst halvparten av alle semitrailere mellom øst og vest på jernbane.
Bama og Lerøy sender nå minst halvparten av alle semitrailere mellom øst og vest på jernbane.

Bama og Lerøy satser på togfrakt

Bama sender hele togsett med frukt og grøntsaker mot vest. Til returen fylles Cargonet-settet med sjømat fra Lerøy.

Publisert Sist oppdatert

Bama Logistikk, SR Group og Cargonet kjører enda et heltog med frukt og grønnsaker for Bama vestover og sjømat for Lerøy østover.

Bama Logistikk fylte et helt tog med 22 semitrailerplasser fra Oslo til Bergen i påsken, og skal i pinsen kjøre enda et helt tog på samme strekning

Bama har i løpet av de siste årene satset på «en virkelig grønn profil», og har lagt store mengder ferskvarer, frukt og grønt over fra vei til tog. I perioder er volumet såpass stort at «egne» togsett må til for å få frem alt godset.

- Vår målsetting er å legge 60 % av fremføringen av våre transporter over til tog. Da er det en forutsetning å ha gode alternativer også i høytider, sier daglig leder, Runar Bakken, i Bama Logistikk.

Han er veldig fornøyd Cargonets tilbudet som gjør at han kan frakte enda mer på tog også på hverdager.

Sendte 50 prosent på bane

Lerøy sender årlig mer enn 1200 semitrailere med sjømat fra Bergens-området til Oslo for videre distribusjon. Lerøy har hatt som mål sammen med transportøren SR-Group, tidligere Norfrigo, å legge til rette slik at mest mulig av varene som fraktes for Lerøy mellom Bergen og Oslo kan kjøres med tog.

I 2015 oppnådde Lerøy å sende 593 fulle hengere med sjømat på toget, dette tilsvarer ca. 50 prosent av antall trailere Lerøy hadde på strekningen. Lerøy er i likhet med Bama veldig godt fornøyd med Cargonets tilbud, og fortsetter arbeidet med å sende mest mulig sjømat med toget, opplyses det i en felles pressemelding fra Bama, Lerøy, SR Group og Cargonet.

- Vet at kvaliteten er god

Topplederen i Cargonet er naturlig nok svært fornøyd med å få gods fra vei over på jernbane.

- Vi er svært tilfreds med at store kunder som Bama og Lerøy velger toget i enda større grad. Frukt og grønt er vareslag med høye krav til leveransen. Når vi stadig får mer trafikk av fisk, frukt og grønt, vet vi at vår kvalitet er god, sier adm. direktør Arne Fosen i Cargonet i meldingen.