Rekord-tidlig asfalt i Oslo

Allerede i vinterferien ble det lagt ny asfalt i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Asfaltering er en sommergeskjeft, vanligvis. Men i vinterferien var Lemminkäinen på plass i Oslo og satte uoffisiell Oslo-rekord i tidlig asfaltlegging.

Syklister og gående kunne glede seg over at gang- og sykkelveiene i Linjeparken var ferdig asfaltert i løpet av vinterferien.

- I løpet av den siste uka i februar fullførte vi asfalteringen av den nye gang- og sykkelveien i Linjeparken på Stovner. Takket være mannskap som var fleksible kunne vi legge svart asfalt, mens snøen lå hvit på bakken rundt, forteller Idar Brunvoll avdelingssjef for Lemminkäinen Oslo.

Totalt ble det lagt rundt 500 tonn asfalt i uke åtte på to forskjellige prosjekter. Det ene var den nevnte gang- og sykkelveien i Linjeparken, der Steen & Lund er entreprenør og Oslo kommune oppdragsgiver. Det andre prosjektet var asfaltering i et parkeringshus på Alnabru der Vedal var entreprenør.

- Været var langt fra det vi er vant med når vi asfalterer: Null grader og snødekte omgivelser ga en ekstra stemning i arbeidet, forteller Brunvoll. I oppdraget fikk Lemminkäinen også testet samarbeidet med avdelingens nye transportør Øynebråten Transport.

- For Lemminkäinen er det viktig å vise at vi strekker oss langt for å løse oppdragene våre med høy kvalitet og så raskt som mulig. Jeg er veldig stolt av teamet som fikk dette på plass i februar. Vi skal jobbe hardt for å få kundenes tillit og dermed ta nye markedsandeler i Osloregionen, avslutter Brunvoll.