Ulykkken skal ha skjedd ved tunnelen som bygges fra Klosbøle. Dette bildet er fra før første sprengning i slutten av januar.

Maskinfører omkom i sprengningsulykke

Drev med pigging etter en sprengning på E16-prosjekt i Valdres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

En mann er omkommet i en sprengningsulykke i Bagn i Valdres, melder NRK.

Ifølge VG var det maskinfører i en gravemaskin som omkom. Han drev med pigging etter en sprengning, og en udetonert ladning som lå igjen på i tunnelveggen skal ha gått av.

- Steiner har sprutet og truffet førerhytta, sier operasjonsleder Børge Hals til VG. Førerhytta skal ha blitt knust og maskinføreren skal ha omkommet på stedet.

Ulykka skjedde 50 meter fra E16. Statens vegvesen bekrefter at ulykken skjedde i forbindelse med arbeid på E16-prosjektet Bagn-Bjørgo. Ulykken skjedde ved innløpet til den nye tunnelen som bygges mellom Bagn og Bjørgo.

 Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen og skal gjennomføre undersøkelser på stedet.

- Politiet etterforsker ulykken, og etterforskningen vil avdekke nøyaktig hva som har skjedd. Nå er vi opptatt av å bistå politiet i forhold til de behovene de har, og å støtte entreprenøren der den omkomne arbeidet, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Anne Brit Moen.

- Dette er en tragisk ulykke. Tankene våre går spesielt til den omkomnes pårørende og kollegene til den omkomne, sier Moen.

Powered by Labrador CMS