Mascus blir en del av Ritchie Bros.

Den canadiske giganten kjøper det europeiske rubrikkselskapet for salg av anleggsmaskiner.

Publisert Sist oppdatert

Auksjonsselskapet Ritchie Bros., som er verdens ledende auksjonshus for kjøpt og salg av anleggsaskiner, har kjøpt netthandelen Mascus, opplyser Ritchie Bros. i en pressemelding.

Les også: Solgte maskiner for 38 milliarderAuksjonsgiganten Ritchie Bros satte rekord i 2015.

Mascus er en nå nederlandsk online markedsplass for landbruksmaskiner, anleggsmaskiner, skogsmaskiner og lastbiler samt gaffeltrucker, med egne siter i 58 land på 42 språk. Mascus har omkring 360.000 gjenstander til salgs til enhver tid.

Ritchie Bros. har betalt 24 millioner euro – omkring 230 millioner kroner – for Mascus.

- Å kombinere Ritchie Bros.’ nåværende kapasitet med Mascus’ løsninger vil forbedre tjenestene vi kan tilby, produsenter, forhandlere og private utstyrsselgere, sier Ritchie Bros-CEO Ravi Saligram.

Se video: Skravlebøtta som selger over 1000 maskiner på en dagTarril Rosvold høres ut som et maskingevær og selger maskiner i mitraljøsetempo. Sjekk om du klarer å høre hva han lirer av seg!

Mascus skal inntil videre fungere som eget merkenavn.

- Vi gleder oss til å jobbe med Ritchie Bros.-teamet og bruke deres globale ekspertise på salg av brukte maskiner til å bygge videre på våre kundeforhold og salgsplattform, sier CEO i Mascus, Tim Scholte.