Asfaltlegging på E6 i Gudbrandsdalen i februar 2016.
Asfaltlegging på E6 i Gudbrandsdalen i februar 2016.

Rekordtidlig asfaltering i Gudbrandsdalen

Vi skriver midten av februar, men allerede nå har fire operatører fra Lemminkäinens avdeling Otta asfaltert på E6 ved Sjoa i Gudbrandsdalen.

Publisert Sist oppdatert

Avdelingssjef Hans Petter Skjellum har aldri opplevd å legge asfalt så tidlig i dette området før.

- Nei, asfaltering på denne tiden av året i dette området har jeg aldri vært med på før, og det tror jeg ingen andre entreprenører har gjort heller. Jeg har i alle fall ikke hørt om det, sier avdelingssjef for avdelingene Otta, Lillehammer og Elverum, Hans Petter Skjellum.

Oppdragsgiver K. A. Aurstad/Implenia ønsket å få lagt asfalt på E6 ved Sjoa i forbindelse med omlegging av vei på storanlegget i Gudbrandsdalen. Værgudene gjorde prosjektet mulig, selv om det fortsatt er relativt tidlig i februar.

Fikk hjelp av Feiring

De fire operatørene og prosjektlederen møtte imidlertid noen utfordringer knyttet til logistikken.

- Ingen av Lemminkäinens egne fabrikker i området kunne produsere på dette tidspunktet. Vi fikk imidlertid hjelp av Feiring Asfalt på Lørenskog og Transportsentralen på Lillestrøm, som sendte avgårde tre vogntog med halvannen times mellomrom, sier Skjellum.

96,5 tonn

Fra første bil ankom arbeidsområdet klokken ti, til siste bil var tom i halv fire-tiden, hadde arbeidslaget lagt ut 96,5 tonn under krevende føreforhold. Ikke et eneste asfaltgram gikk til spille, står det i en pressemelding fra Lemminkäinen.

- Førerne av de forbipasserende bilene hevet litt på øyenbrynene når de skjønte at det foregikk asfaltlegging midt på vinteren. Prosjektet har bare vært morsomt. En fin opplevelse å få være med på for alle sammen, sier Skjellum.