Fv. Statssekretær Tom Cato Karlsen (FrP), rådgiver i lastebileiernes forbund Frank Jensen og regionvegsjef Torbjørn Naimak.
Fv. Statssekretær Tom Cato Karlsen (FrP), rådgiver i lastebileiernes forbund Frank Jensen og regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Døgnhvileplassen på Fauske er åpnet

Sjåførene har endelig fått et fullverdig døgnhviletilbud i Salten.

Publisert Sist oppdatert

Selve parkeringsplassen har vært åpen for bruk i et drøyt år. Mandag 4. januar ble også servicebygget offisielt åpnet. Her har tungbilsjåførene tilgang til toalett og dusj, i tillegg til et oppholdsrom. Bygget er åpent hele døgnet.

- Dette er et tilbud som er etterspurt blant langtransportørene. De trenger gode og regulerte plasser når de skal ta pålagte pauser og hvile gjennom kjøreturen. Det går mange lastebiler gjennom Fauske, både nord- og sørover, så denne blir nok godt brukt, sier avdelingsdirektør Kjell Skjerve i Statens vegvesen, Nordland.

Tredje døgnhvileplass i Nordland

Den offisielle åpningen av plassen skjedde altså 4. januar, men servicebygget har vært åpent for brukerne siden november i fjor.

Døgnhvileplassen har tolv oppstillingsplasser som alle er utstyrt med strøm. Det er Moldjord Bygg og Anlegg AS som har bygget servicebygget. A. Moan AS har bygget selve oppstillingsplassen. Totalkostnaden for døgnhvileplassen er ca. 12 millioner kroner.

Dette er den tredje døgnhvileplassen Statens vegvesen har etablert i Nordland. De andre to er lokalisert på Innhavet i Hamarøy og i Mosjøen.