Her er Heatwork-en delvis gravd ut av snøhaugen.
Her er Heatwork-en delvis gravd ut av snøhaugen.

Tyv begravde Heatwork-varmer

Veflen Entreprenør AS hadde et HW3600 varmekraftverk, verdt over en halv mill. kroner, i drift om natten for å tine et område som skulle graves opp. Da maskinføreren kom på jobb neste morgen var det borte.

Publisert Sist oppdatert

- Vi tok kontakt med Heatwork AS for å få sporet det mobile varmekraftverket. Det viste seg at det var flyttet fra Kaffegata på Flisa, der vi legger fiber, til et område ca. to mil unna, sier daglig leder i Veflen Entreprenør, Hans Otto Veflen til AT.no.

Begravet i snø

Da Veflens folk kom til stedet så de ikke noe til vameren på området. Etter å ha fått politiet til å bistå gikk de inn og fant Heatwork-en. Den var dekket med presenning og bagravet i snø.

En person som oppholdt seg på området måtte bli med politiet for avhør i den raskt avklarte tyverisaken, takket være GPS-sporingen.

Har prøvd å hjelpe personen

En av eierne i bildelingsbedriften som holder til i nærheten av stedet der Heatwork-en ble funnet, Hans Olav Skjoldhorne, opplyser til AT.no at det ligger en personlig tragedie bak hendelsen:

- Dette er en person vi har prøvd å hjelpe via vår bedrift i perioder. Han var kjent på området, og brukte vår hjullaster til å grave ned tyvegodset, sier han.

Han opplyser videre at denne personen er en av mange han og kona har hjulpet med å ha noe fornuftig å gjøre via deres biloppdelingsbedrift. Etter denne hendelsen er han usikker på om de skal fortsette med det:

- Vi må få denne hendelsen litt på avstand først, så må vi ta en runde på det, sier han.

Arbeidsdagen ble annerledes enn først tenkt for anleggsarbeiderne hos Veflen Entreprenør AS. Det ble utgraving av Heatwork istedenfor gravearbeider i forbindelse med fiberføring.
Arbeidsdagen ble annerledes enn først tenkt for anleggsarbeiderne hos Veflen Entreprenør AS. Det ble utgraving av Heatwork istedenfor gravearbeider i forbindelse med fiberføring.

 

 

Heatwork må til for å få jobben gjort

Det ble graving på en litt annen måte enn først antatt for noen av Veflens ansatte. Det ble utgraving av varmer isteden for grøftegraving.

- Det ble ikke noe graving av grøft. Vi er avhengige av Heatwork-en for å få gjort det når det er 25 minus. Vi er glade for å ha fått den tilbake så raskt, sier lederen.

Han er så fornøyd med HW 3600-en at han bestilte en til første dag av Arctic Entrepreneur på Gardermoen, der Heatwork har stand.

- Men jeg hadde tenkt å ha to, så det var godt at den første ble funnet raskt, sier han.