Fortsatt skap fra Ulefoss

Det vil fortsatt bli produsert skap på Ulefoss selv om Istrail Ulefoss AS stoppet sin skapproduksjon mot slutten av fjoråret. Et nytt selskap, Ulefoss Skap AS, tar opp tråden i de samme lokalene.

Publisert Sist oppdatert

Det er to tidligere ansatte i Istrail Ulefoss som står bak det nye selskapet. Det er Frode Kongsgård fra Porsgrunn og Jan Ivar Slåttedalen fra Skien. De regner med å ha behov for seks personer i produksjonen når den kommer i full gang i løpet av mai. Starten på produksjonen kommer så smått i gang allerede i februar.

Ifølge Anders Skipenes i Istrail har selskapet stilt tegningsunderlaget fra sine tidligere skap til disposisjon for det nye selskapet. Det er også muligheter for at det vil bli produsert skap for mindre biler enn det Istrail Ulefoss gjorde. I tillegg skal det nye selskapet også satse sterkt på ettermarkedet med service og reparasjoner av skap og lifter.

I tillegg til at de to eierne har skutt inn kapital i det nye selskapet, ligger det også an til økonomisk støtte fra det kommunale næringsfondet i Nome kommune. Bakgrunnen er at man anser dette som viktige industriarbeidsplasser for regionen.

Ordrereserve

De to eierne av Ulefoss Skap har syslet med tanken om å etablere et slikt selskap det siste halvåret. De har åpenbart brukt tiden godt, for selskapet skal allerede ha en ordrereserve på 2,2 mill. kroner.

Anders Skipenes sier til AT.no at han er svært glad for at det nå er skapt ny virksomhet i lokalene etter Istrail Ulefoss. Han står som utleier av lokalene til Ulefoss Skap som nå legger beslag på rundt halvparten av de lokalene Istrail Ulefoss hadde.