Dakar Rally 2016 er i gang

Dakar Rally startet i Argentinas hovedstad Buenos Aires 3. januar og vil pågå til 16. januar. Det tradisjonelle utholdenhets-rallyet går denne gangen 9000 km gjennom Argentina og Bolivia.

Publisert Sist oppdatert

Det er satt rekord når det gjelder deltagelse med 354 kjøretøy (55 lastebiler, 110 personbiler, 132 tohjuls og 46 firehjuls motorsykler) 556 deltagere og 60 nasjonaliteter, medregnet support og service)

Iveco viktig sponsor

Iveco er en viktig støttespiller for Dakar Rally gjennom å være offisiell sponsor for Team Petronas De Rooy Iveco. Teamet disponerer fire Iveco rally-lastebiler, to Powerstar og to Trakker. I tillegg vil teamet være støttet av syv Iveco servicebiler.

Gerhard De Rooy er føreren av en av Iveco Powerstar’ene og er også teamleder. De Rooy er en gammel kjenning i Dakar Rally, ikke minst fordi han vant lastebil-kategorien med en Iveco Powerstar i 2012. I tillegg la han beslag på andreplassen for to år siden.

Ytterligere en Powerstar kjøres av den tsjekkiske føreren Aleš Loprais, en av teamets nye førere med rykte for å kjøre fort. Aleš, som er nevøen til Karel Loprais, vinner av Paris-Dakar seks ganger, er absolutt en kandidat til å vinne Dakar 2016.

Trakker’ne skal kjøres av Anton van Genugten og Josep Vila Roca som også er meget dyktige førere.

I 2016 vil Iveco også støtte et nytt lokalt team, La Gloriosa De Rooy Iveco, etablert av den berømte argentinske rallyføreren Federico. Han skal kjøre en Iveco Powerstar rally-forberedt av De Rooy.