Brødrene Thomas og Philip Granvang satser hardt på å bli ledende på salg av brukte maskiner og landbruksutstyr på nettet.
Brødrene Thomas og Philip Granvang satser hardt på å bli ledende på salg av brukte maskiner og landbruksutstyr på nettet.

Nytt nettsted for maskinhandel

Brødrene Thomas og Philip Granvang tar opp kampen mot finn.no og vil bli størst på salg av brukte anleggsmaskiner på nett.

Publisert Sist oppdatert

Nylig lanserte de to gutta rubrikktorget kulmark.no der fokus ligger på maskiner, nyttekjøretøy, landbruksutstyr og relaterte varer innenfor anlegg.

- Vi har alltid hatt lyst til å starte opp egen bedrift helt siden vi gikk ut fra videregående skole. Da smarttelefonene ble lansert for første gang i 2007 så skjønte vi at en tjeneste måtte lages som kunden hadde tilgang til når som helst og hvor som helst, forteller de to til AT.no.

Travhest startet interessen

Da brødrene etter kjøp av en travhest ble kjent med gårdsdrift, ble de oppmerksom på hvor stor interesse bønder og landbruksinteresserte hadde for anlegg og maskiner. Og det faktum at man alltid ville ha de nyeste og beste utstyret som var tilgjengelig.

- Det var da at vi så raskt et behov og ønske for en markedsplass som kunne samle folk med alt som har med landbruk å gjøre. Mange mente det trengtes noe nytt på markedet og vi bestemte oss da for å skape en ny plattform for kjøp og salg av varer knyttet til transport, nyttekjøretøy, landbruksutstyr og relaterte varer innenfor anlegg.

- Enkel og oversiktlig

Med en spådd vekst innen bygg og anlegg bestemte brødrene seg for å satse.

- Kulmark.no skiller seg ut ved å være enkel og oversiktlig, billigere og mer skreddersydd for landbruk og anleggsmarkedet. Vi har virkelig jobbet hardt med tilby en tjeneste som er skreddersydd for hvert produkt som finnes på dette markedet. Per dags dato har vi kun fokus på det norske markedet som gjør oss mer relevante til nordmenn, forteller Thomas Granvang.

Tjenesten henvender seg til privatpersoner og små og mellomstore bedrifter, målet er å bli den mest attraktive markedsplassen for maskiner og utstyr for norsk landbruk.

Gratis - foreløpig

For å få volum på nettsiden fra starten er det foreløpig gratis å legge inn annonser. Det tilbudet vil vare ut januar.

- Det sier seg selv at det er volum som gjelder fremover, og vi har fått en god start, med mange annonsører og ser frem til fortsettelsen, sier Thomas Granvang.

- Vår side vil heller ikke bli nedlesset med andre annonser – noe som også gir oversikt og brukervennlighet. For at siden skal være mest mulig håndterbar har vi valgt å gå vekk fra den tradisjonelle inntjeningsmodellen med masse ulike annonser overalt på siden. Vi ønsker en ryddig og fin side, hvor kunden kan bruke tiden sin på å finne det de ønsker, avslutter han.