Auksjonarius Tarril Rosvold (rød ring) i aksjon i Rotterdam.
Auksjonarius Tarril Rosvold (rød ring) i aksjon i Rotterdam.

Skravlebøtta som selger over 1000 maskiner på en dag

Tarril Rosvold høres ut som et maskingevær og selger maskiner i mitraljøsetempo. Sjekk om du klarer å høre hva han lirer av seg!

Publisert Sist oppdatert

Ritchie Bros. maskinauksjoner er Økern bilauksjon på speed. Her selges 2700 maskiner på et par dager, i et sabla leven i auksjonshallen ved Rotterdam i Nederland.

Tarril-show

Det som bråker mest, er ingen maskin, men snarere en sprell levende gubbe ved navn Tarril Rosvold. Han skravler som et maskingevær og «eier» showet sammen maskinene. Det eneste som kan overdøve auksjonarius, er gamle dozere uten CE-merking!

Ja, så fort går snakketøyet «i bua», at det er fire mann som må dele på jobben med å presentere maskiner og drive opp budene på skift. Tarril er altså ikke alene.

«Wake up!»

«Hey, boys – wake up!» roper den norskættede auksjonariusen idet en Doosan Moxy MT41 blir stående litt fast budmessig. Under et minutt senere ruller maskinene ut, solgt for 140.000 euro (2012-modell, 6x6, Tier 3, 1450 timer).

Asfaltutleggere, dozere, gravemaskiner, borerigger, varebiler, gruvelastere, lastebiler, kraner, preppemaskiner og flammekastere – alt selges til høystbydende på Ritchie Bros.’ auksjoner. Noen minstepris er det ikke, så her er det mulig å gjøre et varp.

Men du må være rask på avtrekkeren, i «trykkokeren» Ritchie Bros. omsettes en maskin hvert minutt!

2700 maskiner og biler stod på auksjonslisten da AT.no var på besøk i Moerdijk like sør for Rotterdam i desember. 2000 budgivere hadde meldt seg til denne auksjonen. Og alt ble solgt – på to dager!

Ritchie Bros. Auctioneers

  •  Ritchie Bros startet som et garasjesalg i regi av brødrene Ken, Dave og John i Kelowna, British Columbia i Canada i 1958.
  •  I dag er selskapet børsnotert i Toronto og N.Y., har over 1500 ansatte og omsetter maskiner for ca. 40 milliarder kroner.
  •  I 2014 hadde selskapet 233 auksjoner, 463.500 registrerte budgivere, 319.500 maskiner, biler og motorer å by på.
  •  Selskapet har 110 kontorer i 25 land, og 44 auksjoner over hele verden.
  •  De største auksjonene er i Orlando og Vancouver. Rekorden er fra september i år, og lyder på 3800 maskiner solgt (på én auksjon).
  •  Neste auksjon i Moerdijk er 25. og 26. februar.