Leif Grimsrud AS på laget, her representert ved Asle M. Berg og Martin Grimsrud.
Leif Grimsrud AS på laget, her representert ved Asle M. Berg og Martin Grimsrud.

Har kjøpt Leif Grimsrud AS

Veidekke kjøper anleggsentreprenøren (80%) for 300 mill. kroner.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Entreprenør AS har inngått endelig avtale om å kjøpe 80 % av aksjene i anleggs­entreprenøren Leif Grimsrud AS i Halden, med datterselskapene Leif Grimsrud Entreprenad AB og Øst AS.

- Kjøpet styrker vår lokale og regionale virksomhet i det sentrale østlandsområdet, og nå gleder vi oss til å få mange nye dyktige kolleger, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

260 ansatte

Grimsrud har 230 ansatte i Østfold og 30 i Strømstad, og samlet omsetning var 920 millioner kroner i 2014. Grimsrud utfører lokale byggeoppdrag i Halden og anleggsoppdrag i Østfold, Akershus og i Bohuslän.

- Grimsrud er en solid og veldrevet entreprenør som har levert gode resultater i lang tid. De har god kompetanse på prosjektering, planlegging og drift med egne ansatte og maskiner. I tillegg har de sammen­fallende verdier og en bedriftskultur som vil passe svært godt inn i Veidekke. Vi ser frem til å få deres dyktige fagarbeidere og funksjonærer med på vårt lag, sa Andresen da kjøpsprosessen ble offentliggjort 5. oktober.

Overdragelse 13. november

Overdragelsen skjer med virkning fra 13. november. Kjøpesummen utgjør 300 mill. kroner.