K.A. Aurstad og Statens vegvesen har godtatt straffen etter ulykken i januar 2013. Dette bildet er hentet fra en annen entreprise der K.A. Aurstad jobber for Statens vegvesen.
K.A. Aurstad og Statens vegvesen har godtatt straffen etter ulykken i januar 2013. Dette bildet er hentet fra en annen entreprise der K.A. Aurstad jobber for Statens vegvesen.

Aurstad og Vegvesenet godtok straff

En 25 år gammel dumperfører døde i ulykke. Nå har både byggherre og entreprenør godtatt boten.

Publisert Sist oppdatert

Ulykken skjedde 21. januar 2013 da en dumper fra K.A. Aurstad havnet i fjorden under arbeid med Dalsfjordsambandet. Den 25 år gamle føreren omkom i ulykken.

Statens vegvesen og K.A. Aurstad fikk først forelegg på 500.000 og 1.000.000 kroner henholdsvis, men etter ytterligere etterforskning er størrelsen på foreleggene redusert til 300.000 og 600.000 kroner.

- Dette var en trist og tragisk hendelse, ikke minst for de pårørende som sitter igjen. I tilleg gjør det noe med enkeltpersoner ved prosjektet og oss som organisasjon når slike ting skjer. Vi har nå akseptert boten, men det viktigste for en organisasjon som setter HMS i høysetet er å sikre de viktigste lærepunktene, og jobbe det vi makter for å hindre at lignende skjer i fremtiden, sier regionveisjef i Statens vegvesen Region Vest, helge Eidsnes.

Politiet har konkludert med at Vegvesenet som byggherre ikke hadde spesifikke risikovurderinger om sikring mot sjø på ulykkesstedet. Vegvesenet har godtatt forelegget.

K.A. Aurstad har også godtatt forelegget, men understreker at man ikke er enig i innholdet i påtalen.

- Vi har valgt å gjøre det samme som Vegvesenet. Boten er redusert og vi har godtatt den, selv om vi ikke har godtatt innholdet i påtalen. Det er med tanke på at det er tre år siden. Med tanke på de pårørende og alle involverte i saken, velger vi å få avsluttet dette så fort som mulig, sier styreformann i K.A. Aurstad, Kjell Arne Aurstad til NRK Sogn og Fjordane.

Powered by Labrador CMS