Etter den sist salva ble det feire med å kaste dram på røysa. Alle
Etter den sist salva ble det feire med å kaste dram på røysa. Alle

Gjennomslag for Hæhre i Filefjell

Grunneier Sigrid Nystuen fikk æren av å avfyre den siste salven på E16 Filefjelltunnelen.

Publisert Sist oppdatert

Siden mai i fjor har entreprenør Hæhre og Statens vegvesen jobbet med ny vei og ny tunnel på E16 Filefjell. Tirsdag var det gjennomslag i den 5,8 kilometer lange tunnelen, og det var grunneier Sigrid Nystuen som fikk æren av å avfyre den siste av rundt 12.000 salver.

Rundt 560.000 kubikk stein er tatt ut av tunnelen i løpet av drivingen. Nå er det endelig hull tvers gjennom fjellet, i tillegg til at ni kilometer vei så å si er ferdig.

- Det er jo en milepel, kanskje spesielt for de som jobber i tunnelen, for det er en gjen som er ferdig med sin del når de har sprengt gjennom tunnelen. Nå har de drevet fra begge sider i 14 måneder og hatt 12.000 salver, så det er en spesiell følelse, sier byggeleder i Statens vegvesen Harald Stadheim, ifølge NRK.

Tradisjonen tro ble det kastet en dram på røysa for å feire gjennomslaget.

Hele strekningen der arbeidet pågår er 20 kilometer lang, mellom Smedalsosen i Lærdal til Varpe Bru i Valdres. Massene fra tunnelen er blitt brukt til å bygge den nye veien.

Hele veianlegget skal etter planen bli ferdig i løpet av 2016, men tunnelen vil først stå helt klar høsten 2017. Hele Filefjell-prosjektet har en utbyggingskostnad på 3,1 milliarder kroner.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS