Leif Grimsrud AS på laget, her representert ved Asle M. Berg og Martin Grimsrud.
Leif Grimsrud AS på laget, her representert ved Asle M. Berg og Martin Grimsrud.

Veidekke kjøper Leif Grimsrud AS

Veidekke Entreprenør AS blir soleklar majoritets-eier i selskapet som med datterselskaper til sammen har 230 ansatte i Norge og Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Entreprenør AS har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 80 % av aksjene i anleggs­entreprenøren Leif Grimsrud AS i Halden med datterselskapene Leif Grimsrud Entreprenad AB og Øst AS.

- Veidekke ønsker å vokse i anleggsmarkedet, og Grimsrud vil styrke vår lokale og regionale virksomhet i det sentrale østlandsområdet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

920 mill. kroner

Grimsrud har 230 ansatte i Østfold og 30 i Strømstad, og samlet omsetning var 920 mill. kroner i 2014. Grimsrud utfører lokale byggeoppdrag i Halden og anleggsoppdrag i Østfold, Akershus og i Bohuslän.

- Grimsrud er en solid og veldrevet entreprenør som har levert gode resultater i lang tid. De har god kompetanse på prosjektering, planlegging og drift med egne ansatte og maskiner. I tillegg har de sammen­fallende verdier og en bedriftskultur som vil passe svært godt inn i Veidekke. Vi ser frem til å få deres dyktige fagarbeidere og funksjonærer med på vårt lag, sier Andresen.

Konkurransetilsynet

Endelig avtale forventes inngått i november under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.