Nyhet fra Atlas Copco

Atlas Copcos hydrauliske kraftaggregat LP9-20 oppgraderes med nye funksjoner og nytt design.

Publisert Sist oppdatert

- Nøkkelordet for designen av nye LP9-20 er produktivitet. De nye funksjonene samspiller med de gamle og gir et kraftaggregat som er både kraftfullt og brukervennlig, forteller Tomas Ulander, Business Line Manager i Atlas Copco Construction Technique Scandinavia.

Et eksempel er den nye designen på dekselet som kan åpnes for vedlikehold uten av slangene må kobles fra. Dette spare tid og penger.

Filterindikator

Oljen må være ren for at hydraulikken skal kunne fungere optimalt, og dette sikres av filteret. For operatøren handler det da om å bytte oljefilter på riktig tidspunkt. Et for tidlig skifte innebærer unødvendige kostnader, et for sent skifte forårsaker unødig slitasje, noe som kan skade utstyret.

Ved hjelp av den praktiske filterindikatoren på kontrollpanelet kan du se når tiden er inne for et filterskifte. Filterindikatoren innebærer altså at du kan skifte riktig filter til riktig tid, hvilket skal gjøre nye LP9-20 mer økonomisk i bruk.

Elektrisk- og bensinversjon

For at det alltid skal være nok olje i systemet har frontpanelet dessuten et seglass som viser oljenivået. Når nivået begynner å bli lavt, gjør det nye større tanklokket det enklere enn tidligere å etterfylle olje. Den brukervennlige bypass-bryteren stopper også hydraulikken uten at man trenger å slå av motoren. I praksis fungerer bryteren som en pauseknapp for raskt verktøyskifte.

LP9-20 er tilgjengelig med flere kraftkilder. LP9-20E har en industriell lettvektsmotor (5,5 kW) på 3x400 V og 16 A. Den er perfekt for jobber innendørs og i tunneler der det ikke tillates avgasser. LP9-20P er bensindrevet og gir dermed større uavhengighet og økt fleksibilitet. Det innebygde termoreléet for motoren sikrer at kraftaggregatet fungerer ved temperaturer fra -20 °C til +40 °C, uansett kraftkilde.

Transport

Alle versjoner av nye LP9-20 har sentrerte hjul for optimal vektbalanse og nedfellbart håndtak med tverrstag for smidig transport.