Elevene ved Jessheim videregående skole får nå topp moderne utstyr å øve seg på.
Elevene ved Jessheim videregående skole får nå topp moderne utstyr å øve seg på.

Skole fikk lastebil til 1,2 millioner

Jessheims nye studietilbud Vg2 kjøretøy fikk en pangstart da Volvo Trucks donerte en lastebil verdt 1,2 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Jessheim videregående skole startet i år opp studietilbudet Vg2 kjøretøy med fordypning i tunge kjøretøy. Volvo Norges opplæringssenter var forrige uke på besøk og hadde med seg en gave: en splitter ny Volvo FH 2013-modell med 540 hestekrefter.

- Dette er veldig bra. Det gir oss større muligheter til å lære, sier Mathilde Grøndalen (17) til Eidsvoll og Ullensaker Blad.

- Vi kommer til å lære utrolig mye, for dette er lagt opp så vi får et perfekt utgangspunkt, sier hun.

Skal ikke registreres

FH-en er en skolebil som ikke kan registreres og er stilt til skolens disposisjon så lenge den ønsker.

- Det er første gang Volvo Norge gir vekk en slik gave, og målet fra bedriftens side er å få flere elever med spisset kompetanse mot bransjen, vi tror også at motivasjonen hos elevene øker ved at de får lov til å skru på det materiellet de møter når de kommer ut som lærlinger, skriver kommunikasjonsdirektør Volvo Norge AS, Torstein Magelssen i en melding til AT.no.

Rektor Marit Gran understreker viktigheten av at elevene er oppdatert på det nyeste utstyret som er tilgjengelig.

- Det er flott, spennende og gull verdt for oss. Det er jo dette de skal jobbe med, sier hun.

Vil styrke samarbeidet

Det var lærling- og utdanningskoordinator Ole Martin Johansen fra Volvo Norges opplæringskontor som hadde gleden av å overrekke gaven.

- Vi gir denne gaven fordi vi vil styrke samarbeidet mellom skole og bedrift. Bransjen synes Vg2 tunge kjøretøy er spennende, og vil bidra til å gjøre det så bra som mulig, sier han til eub.no