Deler krangle-kontrakten i to

Kontrakten som Åge Haverstad AS ble fratatt på Fv. 33 skal lyses ut i to deler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Etter uenigheter om beskrivelsen av grunnforholdene hevet Statens vegvesen forrige uke kontrakten med Åge Haverstad AS på bygging av FV 33 Totenvika.

Les også: Åge Haverstad tar rettslige skrittStatens vegvesen hevet kontrakten med Åge Haverstad AS på bygging av fylkesvei. Nå stevner selskapet Oppland fylkeskommune for retten.

Nå skal kontrakten utlyses på nytt, men denne gangen deles entreprisen i to.

En mindre kontrakt som omfatter arbeider knyttet til vann- og avløp (VA) i nordre del av anlegget vil bli lyst ut før ferien. Øvrige arbeider slik som bygging av fylkesveg 33, gang- og sykkelveg og resterende VA-arbeider vil lyses ut i en større kontrakt etter ferien, opplyser Statens vegvesen.

– Det vil bli nødvendig med en del opprettinger og å sikre anleggsområder nå i sommer, sier byggeleder Andreas Rønningen i Statens vegvesen. 

I løpet av de siste dagene har det blitt gjort ekstra tiltak for å sikre vannforsyningen i Totenvika.

- Den mest kritiske midlertidige omleggingen er sikret, og en mindre kontrakt for å ferdigstille påbegynte VA-arbeider er under utarbeidelse. Kontrakten vil bli lyst ut før ferien. Det innebærer at vi kan inngå kontrakt og fortsette arbeidet med vann- og avløp allerede i løpet av september, forteller Rønningen.

Det gjenstår mye arbeid før Statens vegvesen har oversikt over mangler og gjenstående arbeid knyttet til bygging av fylkesveg 33 mellom Langsletta og Totenvika, og gang- og sykkelveg mellom Fjellhaug og Totenvika.

Det jobbes ut fra at ny kontrakt lyses ut etter sommerferien og at Statens vegvesen kan inngå avtale med ny entreprenør før vinteren. Det er ifølge prosjektleder Anne Brit Moen enda for tidlig å si noe om hvor store konsekvenser hevingen av kontrakt vil få for kostnader og ferdigstillelsesdato.

Powered by Labrador CMS