Se Hæhre jobbe i supertempo

Hæhre bygger ny E16 over Filefjell. Se timelapse-video av arbeidet her.

Publisert Sist oppdatert

E16 Filefjell var stengt i tre uker i juni på grunn av veiarbeid. Det var Hæhre som jobbet med blant annet ny vei forbi Darbuviki.

Statens vegvesen som byggherre filmet utbyggingen og laget en timelapsevideo på halvannet minutt som du kan se øverst. I den ser du tre ukers arbeid.

- Hæhre entreprenør har nå knappe 1,2 kilometer igjen av tunneldrivinga, og de fikk gjort mye på vestsida av anlegget i løpet av de tre ukene vi stengte E16 i juni, sier byggeleder Harald Stadheim på strekninga Varpe Bru - Smedalsosen.

Selv om veien var stengt var det enkelte trafikanter som måtte fram.

- I løpet av stengningen jobbet Hæhre 24 timer i døgnet og man ser store fremskritt, blant annet på strekningen forbi Darbuviki. De gjorde også en fantastisk jobb med å få hytteeierne fram til eiendommene sine i de tre ukene stengningen varte, sier Stadheim.

Hæhre har planer om å gjøre ferdig sju kilometer av veien fra vest og en kilometer fra øst i løpet av året.

Strekningen Varpe Bru – Smedalsosen består av 14 km vei i dagen og seks kilometer tunnel. Kontrakten starter noen kilometer øst for Tyinkrysset, strekker seg over fylkesgrensa og til Smedalsosen, der man møter veistrekningen Smedalsosen-Borlaug, som skal fullføres i år.

Kontrakten til Hæhre er verdt 857 millioner kroner.