Ny Cat-stjerne for Norge

HELLERUDSLETTA (AT.no) Den trolig største Cat-nyheten på Vei og Anlegg, for norske kunder, veier 8-tonn og har vært etterspurt lenge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Cat 307E2 heter den nye 8-tonneren, og det unike med den nye maskinen er at den kommer med fast bom. Svingbom med kongebolt har vært på markedet i mange år, og stort sett godt likt rundt i verden. Men i Norge stiller det seg annerledes.

Norsk «mas»

- Denne maskinen kommer som press fra Norge. I Norge selges det, sammen med Kina, flest 8-tonnere med fast bom. Dette blir en vinner, sa adm. direktør Erik Sollerud i Pon Equipment på pressekonferansen onsdag ettermiddag under Vei og Anlegg.

Han mener bestemt at Pon Equipment skal klare å selge 80 slike i året når den kommer i 1. eller 2. kvartal neste år. Dette utgjør pluss/minus 10% antallet nye maskiner Pon selger i året! Sollerud mener det norske markedet for denne maskintypen er ca. 400 maskiner i året.

Hedersplass

Det er derfor ikke rart maskinen har fått hedersplass på standen. Lenge var det faktisk usikkert om Pon klarte å få maskinen med til messen, men det ordnet seg altså til slutt.

8-tonneren med fast bom produseres i Kina, selvfølgelig med Cat-kvalitet som normalt. Grunnen til Kina-produksjon av denne maskinen er at Cat fra tidligere produserer 8-tonnere med fast bom i Kina for det kinesiske markedet. Derfor ble også den «vestlige», eller kanskje i fremste rekke den «norske» produksjonen også lagt til Kina. Pon Equipment har for øvrig hatt to ansatte i Kina under utviklingen av maskinen, blant annet for å bidra med tilpasninger for rotortilter.

Mange tilpasninger

Maskinen på standen til Pon Equipment på Hellerudsletta er for det kinesiske markedet, og skal tilbake til Kina etter messen. Derfor er det endel detaljer på denne maskinen som ikke blir helt likt som på «de norske». Hytta blir spekket som en Cat 308, de norske maskinene får kraftigere hydraulikk for å kjøre tilt og andre funksjoner samtidig, det legges på mer vekt bak for å kunne ha mer vekt på stikka, skjæret får flytfunksjon og det monteres slangebruddventiler, for å nevne noe.

Pon Equipment har allerede solgt flere maskiner, og håper på videre godt salg av denne under Vei og Anlegg.

- Prisen er 795.000 kroner med HK-feste, to skuffer, Rototilt. Med kun HK-feste er prisen 629.000 kroner, sier Stian Zachariassen, produktsjef for BCP for Pon Equipment AS.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS