«Vårens vakreste eventyr»

LARVIK (AT.no) Tomta til Nasta i Larvik er oransje.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det er litt av et syn som møter oss på vei ned til Nastas hovedanlegg i Larvik. Det er et stort antall orange Hitachi-maskiner på tomta som venter på klargjøring og levering til kunder, samt et stort antall maskiner som er tatt inn til lager.

Nasta forbereder en travel vår. Tradisjonelt øker maskinsalget betydelig utover våren når snø og tele er borte, og i år er det i tillegg Vei og Anlegg-utstilling på Hellerudsletta.

Hektisk periode

- Mini er lagervare, og det må vi ha tilgjengelig på tomta på denne årstiden. Mange av maskinene bak oss er solgt, men vi har også ekstra maskiner på lager akkurat nå. Jeg kaller denne perioden for «vårens vakreste eventyr», sier salgssjef Stig Berg-Johansen og gliser godt.

- I denne perioden har vi tidligere manglet maskiner. Vi må tenke fremover, for tradisjonelt er det mange som tar avgjørelser på denne tiden, legger adm. direktør Tom Johansen til.

Mye av tiden i Nasta-huset går i disse dager til med planleggingen av standen på Vei og Anlegg og aktiviteter på Norges største anleggsmesse som arrangeres hvert tredje år. Årets arrangement er fra 6.-10. mai på Hellerudsletta utenfor Oslo.

Fire store vil ruve

Markedsansvarlig Jannike Hansen bruker nesten all sin tid på Vei og Anlegg-planleggingen. For tre år siden hadde Nasta med en 120 tonns Hitachi-graver som det store blikkfanget. EX 1200-graveren vil ikke bli å se i år, men det vil være flere store maskiner på Nastas stand. Blant disse er Hitachi-maskinene 48-tonns hjullasteren ZW550-5, 90-tonns beltegraveren ZX870LCH-5 og tipptrucken EH1100-5 på 110 tonn. I tillegg kommer en splitter ny rammestyrt Bell-dumper B50E direkte fra Intermat i Paris. Bell er verdens første og fortsatt eneste produsent av rammestyrte dumpere i 50-tonnsklassen.

Hansen sier at også steinblokker fra de kjente Larvikitt-bruddene i Vestfold vil benyttes på standen til Nasta.

Foruten de fire store maskinene som er nevnt, vil Nasta ha ytterlig 21-23 maskiner på standen på Hellerudsletta.

Powered by Labrador CMS