NYHET: Lystårnet QLB 60 med nyskapende LED-lys bruker spesialoptikk for å gi høy lysstyrke fra en liten standflate.
NYHET: Lystårnet QLB 60 med nyskapende LED-lys bruker spesialoptikk for å gi høy lysstyrke fra en liten standflate.

Nytt lystårn fra Atlas Copco

Atlas Copco kaster seg også på underholdningsbransjen!

Publisert Sist oppdatert

Atlas Copco lanserte i mars et kompakte og kostnadsbesparende lystårn, QLB 60, som er spesielt beregnet for underholdningsbransjen og byggebransjen. Nyskapende LED-lys bruker spesialoptikk for å gi høy lysstyrke fra en liten standflate, slik at man øker produktiviteten på stedet.

De fire 350 W LED-lysene leverer mer lys enn fire vanlige metallhalogenlamper på 1000 W. Lystårnet omtales som miljøvennlig og produserer 75% mindre CO2 enn et tradisjonelt lystårn med 4 x 1000 W metallhalogenlamper. Tårnet skal gi betydelige besparelser med driftskostnader som er redusert opptil 95% på grunn av forskjellige fjernstartmoduser som er tilgjengelige via fotocellen og uketimeren. Redusert drivstofforbruk (0,5 l/t for en driftstid på 260 timer), enkel betjening med den intuitive Lc 1003-kontrolleren og lett forståelig montering takket være den kompakte størrelsen; alt dette bidrar til å redusere driftskostnadene.

Reduserte kostnader

Vedlikeholdskostnadene er redusert med inntil 34% på grunn av servicevennligheten med fire adgangspaneler, kostnadseffektive forbrukerartikler og serviceintervaller på 500 timer.

- QLB 60 har den minste standflaten i markedet for å redusere transport- og monteringskostnadene. Takket være den kompakte størrelsen kan man laste 22 enheter på en 13 m lang lastebil. Galvaniserte lommer til truckgafler og en løftebom letter plasseringen på stedet. Den stabile hydrauliske vertikalmasten kan forlenges til en maksimal høyde på 8 m og rotere 340°, noe som gjør det lett og raskt å rette lyset dit det trengs, skriver Atlas Copco i en pressemelding.

- QLB 60 har tatt i bruk alle fordelene ved de siste nyvinningene innen LED-belysning, sier Sergio Salvador, Product Marketing Manager ved Atlas Copco Portable Energy.

QLB 60 egner seg for mange bruksområder som musikk- og idrettsarrangementer, boligbygging, veibygging, midlertidig offentlig belysning og olje- og gasskrav.