Krangler om 200 mill.

Anleggsfelleskapet med NCC og Repstad Anlegg krever 200 millioner kroner i sluttoppgjør etter utbygging av Fv. 456 Vågsbygdveien.

Publisert Sist oppdatert

- Vi mottok en forliksklage fra AF NCC-Repstad Anlegg ANS mandag morgen. Klagen er på kr. 199.393.140 kroner eksklusive moms og dreier seg om sluttoppgjøret etter arbeidene som er utført på den nye Vågsbygdveien. Jeg kan ikke si så mye om saken nå da det er et grundig dokument som er innlevert og det er en betydelig skannerjobb som må gjøres før saken er journalført, sier fylkesordfører i Vest-Agder Terje Damman til N247.

Den nye veien ble åpnet i juni i fjor etter en fire år lang anleggsperiode med en budsjettramme på 1,3 milliarder kroner. Se åpningsvideoen til Statens vegvesen øverst.

Det NCC og Repstad Anlegg nå krever 200 millioner kroner for, er ifølge Damman tilleggsarbeider, mengdeberegninger og kontraktsforståelser. Ifølge N247 dreier det seg også om lønns- og prisstigning samt vederlagsjusteringer for endringsarbeider ut over den kontraktsfestede grensen på 15%.