Lasse Ruud (til venstre), produktansvarlig laser og administrerende direktør, Joh Einar Solhaug i Norgeodesi AS viser frem de nye Spectra Precision-laserene.
Lasse Ruud (til venstre), produktansvarlig laser og administrerende direktør, Joh Einar Solhaug i Norgeodesi AS viser frem de nye Spectra Precision-laserene.

Nye bygg- og anleggs-lasere

Storlansering fra Trimble og Norgeodesi.

Publisert Sist oppdatert

Trimble lanserte forrige uke fire splitter nye Spectra Precision bygg og anleggs laserer på World of Concrete i Las Vegas.

Spectra GL412N, Spectra GL422N, Spectra LL400N og Spectra HV302 er blitt til en serie sammen med toppmodellen GL633, opplyser den norske importøren Norgeodesi i en pressemelding.

Samtidig ble en helt ny lasermottakerteknologi lansert, Spectra HL760, som har "fingerprint" funksjon. Dette gjør at den kan kobles slik at den tar imot signaler fra én laser av gangen, noe som er nyttig når man har flere lasere på et bygg- eller anleggsprosjekt. Funksjonen på Spectra HL760 kan kun benyttes mot nevnte nylanserte lasere.

- De er også mer automatisert for bedre nøyaktighet og intuitiv bruk, har lengre rekkevidde for å unngå flere laser oppsett, spesielt bra på bro og veiprosjekter, større støpejobber og planerings arbeider, bygg og anleggsprosjekter og så videre, opplyser administrerende direktør i Norgeodesi, Joh Einar Solhaug.

Norgeodesi stoler på at laserne tåler tøff bruk, og tilbyr fem års garanti på produktene.

De nye laserne er enda mer automatisert og de har fått lengre rekkevidde for å også kunne dekke store bygg og anleggsprosjekter. LL400N har for eksempel en rekkevidde på 800 meter i diameter.

- En kan sette flere fall, flere akser og lodd, de har i tillegg automatiske funksjoner for å finne fall, for eksempel for oppsett av forskaling, betong arbeider, til maskiner, grøfter, veier og for bygg montering, sier Solhaug.