Fra venstre Per Gunnar Strømberg Rasmussen, konsernsjef i Strømberg Gruppen, Olav Stangeland og Erik Engelien, adm. direktør i Volvo Norge AS.
Fra venstre Per Gunnar Strømberg Rasmussen, konsernsjef i Strømberg Gruppen, Olav Stangeland og Erik Engelien, adm. direktør i Volvo Norge AS.

Kjøper opp mot 80 lastebiler i året

Rogaland-bedrifter går sammen om å kjøpe lastebiler fra Volvo.

Publisert Sist oppdatert

Stangeland Maskin AS, Nordic Crane Group AS og SR Group AS går sammen om innkjøp av lastebiler og servicetjenester. Bakgrunnen for samarbeidet er felles eierinteresser i selskapene.

Har ca. 350 lastebiler

Til sammen har selskapene i dag ca. 350 lastebiler, der 80 av lastebilene har påmontert kran. Innkjøpsvolumet per år ligger på 60-80 biler med en anslagsvis verdi på 100-130 mill. kroner. I tillegg kommer kjøp av servicetjenester.

- Vi er veldig fornøyd med at den 3-årige rammeavtalen med Volvo Norge AS og Strømberg Gruppen kunne underskrives torsdag 22. januar. Strømberg Gruppen, som er eier av Volvo-forhandlerne på sør- og vestlandet, vil håndtere avtalen i tett samarbeid med Volvo Norge AS. Fra før har vi inngått en avtale med Scania. For oss er det riktig med en god avtale med to leverandører, det gir oss muligheter til å sammenligne to ulike produkter og organisasjoner, sier leder for internproduksjon i Stangeland Maskin, Arild Netland.

- Vi ønsker å tilknytte oss leverandører som forstår våre virksomheter og som sammen med oss vil finne de gode, rasjonelle løsningene. Det føler vi Volvo tar på alvor, og vil ha fokus på.

Fokusområdene i avtalen er:
- Ståtid
- Drivstoff forbruk og miljø
- Kostnadsreduserende tiltak
- Oppfølging av sjåførene

 Vi føler oss trygge på Volvo som leverandør, og ser frem til et godt samarbeid.