Illustrasjonsbilde fra en snørik kveld på E6 ved Fåvang i Gudbrandsdalen.
Illustrasjonsbilde fra en snørik kveld på E6 ved Fåvang i Gudbrandsdalen.

Bilbergere får klar beskjed fra SVV

Etter at bilbergere, politiet og Norges Automobil-Forbund har klaget på dårlig brøyting kommer nå svaret fra Statens vegvesen.

Publisert Sist oppdatert

- Mitt inntrykk er at mange forventer at snøen nærmest skal være ryddet allerede før den har falt. Vi bor i et vinterland og folk må ha realistiske forventninger. Det er umulig å brøyte alle veier samtidig, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Nils-Erik Bogsrud, til rb.no.

- Mister styringen med salt

Uttalelsen kommer etter at blant annet bilbergere forteller til samme avis hvor dårlig de synes veivedlikeholdet er vinterstid i Romerike-regionen. Klagerne mener det saltes for mye, brøytes for lite, saltes når det burde vært strødd med sand/grus og omvendt.

- Vi møter stadig brøytebiler med brøyteskjæret oppe og salt som spruter ut. Når man salter og ikke brøyter, får man slapset som kan gjøre at man mister styringen på bilen, sier Vidar Nilsen i Nilsens Bilberging til rb.no.

Snøbrøytere mot bilbergere

Det er få ting som engasjerer like mye som snøbrøyting og strøing på veier og plasser i Norge. Slik har det vært i mange år, og slik vil det nok fortsette i årene som kommer. Dermed vil det nok fortsatt være uenighet om hvordan vintervedlikeholdet utføres mellom Statens vegvesen og brøytemannskapene på den ene siden og bilbergere, politi og bilister på den andre.

Det er heller ikke lønnsomt å ha utstyr nok til å ta unna topper raskt, for da vil maskiner og utstyr stå ubrukt i deler av vinteren når det er "gjennomsnittvinter".