Girtekas PR-medarbeider, Laura Tyrylyte (innfelt), beklager at sjåføren deres ikke ble hentet hjem tidligere.

Girteka beklager og tar ansvaret

- Vi beklager virkelig hele situasjonen og tar det fulle ansvaret, sier Girtekas Laura Tyrylyte etter at en sjåfør ble sittende alene i Mosjøen i nesten to uker i jula.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Nyttårsaften skrev Helgelendingen om sjåføren Sergej Tsjabarov, som etter en ulykke på E6 ble sittende alene i førerhytta si i Mosjøen i to uker, uten at arbeidsgiveren hentet ham hjem. Tsjabarov kjører for det litauiske selskapet Girteka Logistics, og tilbrakte nesten to fulle uker på parkeringsplassen til Wist Last og Buss AS i Mosjøen.

Les saken: Girteka-sjåfør overlatt til seg selv i jula

Etter at AT.no skrev om saken, fikk vi raskt en epost fra Girtekas pr-rådgiver Laura Tyrylyte. Hun skriver at Tsjabarov ble hentet tirsdag kveld, og at han nyttårsaften endelig var på vei hjem.

- Ikke godt nok

Selv om han nå er på hjemveien, understreker Tyrylyte at dette helt klart ikke var godt nok håndtert fra Girtekas side.

- Vi beklager virkelig hele situasjonen og tar det fulle ansvaret. Vi skulle gjort mer for å forsikre oss om at sjåføren ble sendt hjem tidligere og før jul. Vi undersøker nå hva som gikk galt og vil implementere nye prosedyrer for å unngå lignende situasjoner i fremtiden, writes Laura Tyrylyte i en epost til AT.no.

- Vår feil

Hun beskriver videre rutinene Girteka har i slike situasjoner:

- Ifølge vår nåværende rutiner etter en lastebilulykke, skal sjåføren få lastebilen til det nærmeste verkstedet, eller en annen trygg parkeringsplass hvor skadene kan evalueres. Dette tar vanligvis fra én til to dager, og sjåføren plukkes deretter opp fra det samme stedet. I dette tilfellet ble det forsinkelser på grunn av værforholdene og juleferien, og ble senere avlyst av en tredjepart. Det er beklageligvis vår feil at vi ikke da fant andre måter å transportere sjåføren hjem på.

- Første gang

Tsjabarov er i skrivende stund på vei hjem til Litauen, der han har kone og fem barn.

- Jeg vil understreke at dette er en svært spesiell situasjon og at det er første gang noe slikt har skjedd, skriver Tyrylyte. 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS