Biler utstilt på Volvo Museums dag 2012.
Biler utstilt på Volvo Museums dag 2012.

Nytt rekordår for Volvo Museum

2012 ble et nytt fantastisk år for Volvo Museum i Gøteborg. Hele 75.000 besøkende har vært innom, og dette er en økning på 12 prosent sammenlignet med 2011. Svært mange nordmenn besøker museet hvert år.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har lykkes med å få enda flere passasjerer fra cruiseskipene som trafikkerer Göteborg havn, samtidig som antallet kinesiske turister finner frem til oss i større utstrekning enn før, forteller Sten-Åke Lyngstam som er sjef for museet.

For  tredje året på rad  øker antall besøkende på Volvo Museum, som ligger i Arendal, rett utenfor Göteborg. Lyngstam mener at det finnes en stor interesse både hos ansatte hos Volvo, og hos "mannen i gata" for å lære mer om Volvos historie.

- Vi har en fantastisk historie å fortelle, som ikke bare handler om konsernets virksomhet, men museet forteller også om industriens og samfunnets utvikling, sier han.

Museet tilbyr en historisk rundtur, og dette tiltrekker turister og andre besøkende i Göteborg.

Volvo Museum her gjennom flere år, hatt et samarbeide med turistbyråer i flere av de skandinaviske landene. Dette gjelder først og fremt byråer som formidler reiser fra Kina. I 2012 kom over 4000 kinesiske turister innom. Det er fremfor alt Volvos varemerke som lokker mange av disse turistene.

Volvo Museum utvikles hele tiden og for fremtiden har museet investert i flere kjøretøyer, blant annet flere busser og nye konseptbiler fra personbilsiden. En annen nyhet er en simulator, der de besøkende kan få prøve seg som gravmaskinfører.

5. mai arrangerer Volvo Museum åpen dag. Reiser du dit denne dagen får du også med deg målgangen i Tunga Rallyt.