Nikola Motor Company forventer at Nikola Two, som har førerhus uten sovedel, skal være i salg i USA i 2021.
Nikola Motor Company forventer at Nikola Two, som har førerhus uten sovedel, skal være i salg i USA i 2021.

Kjøper seg inn i Nikola

Nok en global bedrift skal være med på å virkeliggjøre Nikola Motor Companys lastebiler; Nikola One og Nikola Two.

Publisert Sist oppdatert

I september 2017 ble det kjent at teknologibedriften Bosch skal utvikle lastebilene Nikola One og Nikola Two sammen med Nikola Motor Company.

I desember 2017 meldte nok en storbedrift seg inn i «Nikola-familien». 20. desember ble det nemlig offentliggjort at Wabco Holdings Inc kjøper seg inn i Nikola Motor Company med ti millioner amerikanske dollar. Det gir Wabco én prosent av aksjene i selskapet.

Wabco har ca. 13.000 ansatte i 40 land. Selskapets forretningsområder er blant annet bremsesystemer, systemer for førerassistanse, aerodynamikk, automatikk til girkasser og flåtestyringssystemer. Alt til tyngre kjøretøy.

I tillegg til den strategiske investeringen, har Wabco og Nikola signert en avtale om å utvikle «industriledende sikkerhetsteknologi laget for elektriske nyttekjøretøy, inkludert bremsesystemer (EBS) samt tekniologier for antispinn- og stabilitetskontroll».

Fornøyde ledere

- Mens kjøretøy blir stadig mer selvstyrte, elektriske og sammenkoblede, fortsetter Wabco å ligge i tet for den teknologiske utviklingen, sier Jacques Esculier, styreleder og adm. direktør i Wabco i forbindelse med kjøpet og avtalen.

- Wabco fortsetter som fortropp innen teknoligi og innovasjon. Her hos Nikola gjennomfører vi et paradigmeskifte i transportindustrien ved å lage den mest avanserte trekkvogna som noensinne er bygget. Wabco er en vital forretningspartner innen autonome biler, elektroniske bremser og stabilitetskontroller for bil og henger, sier Nikola-grunnlegger Trevor Milton.

- Vi har lagt en teknologibedrift i verdensklasse til Nikolas lastebilfamilie, og vi ser frem til samarbeidet som skal være med på å få Nikolas nullutslipp-lastebiler på markedet, legger Milton til.

Skal settes i drift i 2018

Nikola planlegger å starte testing av sin nullutslippslastebil i praktisk bruk sent i 2018, står det i en pressemelding fra selskapet.

Full produksjon skal etter planen starte i 2021.