Hansmark får Optimera på eiersiden. F.v: Logistikksjef i Hansmark AS Ole Gunnar Hagebø, daglig leder i Hansmark AS Nils Petter Hagebø og administrerende direktør i Optimera AS Asbjørn Vennebo.
Hansmark får Optimera på eiersiden. F.v: Logistikksjef i Hansmark AS Ole Gunnar Hagebø, daglig leder i Hansmark AS Nils Petter Hagebø og administrerende direktør i Optimera AS Asbjørn Vennebo.

Optimera satser mer på anlegg

Kjøper 65 prosent av aksjene i Hansmark AS.

Publisert Sist oppdatert

Hansmark er en ledende aktør innenfor salg og utleie av forskalingssystemer, samt salg av forbruksartikler til betong- og murbransjen. Ut fra sitt hovedkontor på Kokstad i Bergen, har selskapet skapt en lønnsom virksomhet som i 2017 vil omsette for ca. 240 mill. kroner. Optimera går inn som ny majoritetseier i selskapet for «å bidra til økt vekst og videre ekspansjon».

G Hagebø Holding AS, som eies av familien Hagebø, selger 65 prosent av aksjene i Hansmark AS til Optimera AS.

Entreprenørkunder

- Det er i hovedsak våre entreprenørkunder som har gjort oss i stand til å vokse utover Bergensområdet. Nå teller vi over 50 ansatte med avdelinger i Sandnes, Oslo og Trondheim, sier daglig leder Nils-Petter Hagebø.

- At vi nå får Optimera inn som strategisk partner gjør oss rustet for videre ekspansjon.

Hansmark skal videreføres i sin nåværende form. Både Nils Petter Hagebø og Ole Gunnar Hagebø fortsetter i virksomheten som før, med Asbjørn Vennebo som ny styreleder.

Større muskler

Med sin landsdekkende tilstedeværelse, er det duket for at Optimera kan bidra til økt salg av Hansmarks produkter og tjenester.

- Hansmarks tilbud passer svært godt inn med mange av våre eksisterende kunders behov, så her er det åpenbare muligheter. Vårt fokus på HMS, gode innkjøpsbetingelser og finansielle styrke gir godt grunnlag for videre utvikling, sier en fornøyd Vennebo.

Tidligere inn i byggefasen

Optimera vil med sitt aktive eierskap tilegne seg kompetanse innenfor et nytt spesialistfelt.

- Hansmark har en sterk faglig plattform og gjør oss til en mer komplett samarbeidspartner for de store kundene våre. Vi har jobbet for å få et bedre fotfeste for leveransene til grunnentreprenørene i byggegropa og på anleggssiden. Med Hansmark på laget oppnår vi dette, sier Vennebo.

- Hansmark har med referanseprosjekter som Mølledammen Øst, Nasjonalmuseet og Ås Campus vist at de har kundenes tillit også på de aller største prosjektene.

Gjennomføringen av avtalen er planlagt i januar 2018 etter Konkurransetilsynets behandling.