Alle tunneler mellom Ranheim og Værnes får doble løp. Her nye Stavsjøfjelltunnelen og brua over juvet med elva Homla.
Alle tunneler mellom Ranheim og Værnes får doble løp. Her nye Stavsjøfjelltunnelen og brua over juvet med elva Homla.

Påmelding til 4-milliarders-kontrakt

Nå er tiden inne for å melde seg på til bygging av E6 Ranheim-Værnes, for å bli med i konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Nye Veier har forhåndskunngjort konkurranse for utbygging av ny firefelts E6 fra Ranheim til Værnes. Kontraktsverdien er ca. 4 milliarder kroner. Totalentreprenør velges i løpet av sommeren 2018.

- Vi benytter denne formen for forhåndkunngjøring for at markedet skal kunne melde sin interesse for prosjektet. Interesse for deltagelse i konkurransen må skje innen 10. desember, sier Freddie Fosse, seniorrådgiver kontrakt i Nye Veier.

Entreprenørene som da har meldt seg, får ifølge Fosse anledning til å prekvalifisere seg for den videre konkurransen, og de mottar grunnlag for prekvalifikasjon 15. desember. Basert på kvalifikasjonssøknad vil Nye Veier evaluere de påmeldte etter en rekke kriterier for å avklare om søkerne kvalifiserer seg for konkurransen.

De prekvalifiserte vil så få anledning til å inngi tilbud på selve oppdraget. Deretter gjennomfører Nye Veier sin evaluering, basert på BVP-metoden (Best Value Procurement), for å finne den mest attraktive tilbyder etter kjente og forhåndsdefinerte kriterier. Nye Veier legger særlig vekt på erfaring, kompetanse og gjennomføringsevne.

Sentrale spørsmål blir:

  • Hvilken av tilbyderne har det mest kompetente teamet til å bygge ut E6 mellom Ranheim og Værnes?
  • Hvem har best forutsetninger for å gjennomføre et krevende prosjekt med integrert samhandling i planleggings- og prosjektutviklingsfasen – og med totalentreprise for byggefasen som kontraktsmodell?