Kronprins Haakon, markedsansvarlig Kristin Markussen i Heatwork og daglig leder i Heatwork Reidar Schille på Bygg Reis deg 2017 i Lillestrøm.
Kronprins Haakon, markedsansvarlig Kristin Markussen i Heatwork og daglig leder i Heatwork Reidar Schille på Bygg Reis deg 2017 i Lillestrøm.

Heatwork fikk pris og kronprinsbesøk

Narvik-bedriften Heatwork vant Byggenæringens Innovasjonsjonspris.

Publisert Sist oppdatert

Vinneren av Byggenæringens Innovasjonspris 2017 ble kåret under åpningskonferansen på Bygg Reis Deg, onsdag 18. oktober på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Med tøff konkurranse fra de til slutt åtte finalistene, som er blant de mest innovative produktene og løsningene i norsk byggenæring, gikk Heatwork og produktet Cliwi av med seieren og kunne stolt løfte trofeet.

- Jeg hører alle som har talt tidligere snakke om å tørre å satse på grønne løsninger, og det tør vi å gjøre. Tusen takk for at dere tør å satse på oss, sa markedsansvarlig Kristin Markussen i Heatwork under tildelingen.

Anerkjennelse

Heatwork har gjennom utvikling og produksjon i Narvik utviklet produktet Cliwi som skal bidra til en fossil- og utslippsfri byggeplass med det nyeste innen væskebåren varme.

Produktserien Cliwi er utviklet med en helt ny teknologi som skal gi brukerne «stor effekt og god fleksibilitet».

- Å få en slik pris betyr først og fremst at byggebransjen er i ferd med å ta innover seg at å velge miljøvennlige løsninger og miljøvennlig teknologi er fullt mulig - uten at det koster mer. For oss som firma, er prisen er anerkjennelse av hver eneste time hver eneste i Heatwork har lagt ned opp gjennom årene. Dette er resultatet av seks, sju års intenst arbeid med å utvikle og patentere egen teknologi, sier daglig leder i Heatwork Reidar Schille.

Besøk av Kronprins Haakon

I tillegg til å vinne Innovasjonsprisen, fikk selskapet besøk av en engasjert kronprins under «Bygg Reis Deg»-messen.

- Kronprinsen er veldig opptatt av både miljø og innovasjon. Da er det midt i blinken å møte Heatwork, et grønt og innovativt selskap fra lille Narvik. Han var interessert og forberedt på Heatwork og Cliwi, så det ble en god samtale, sier Schille.

Juryens begrunnelse:

«Byggenæringens Innovasjonspris 2017 gikk til en aktør som har jobbet innovativt for å møte morgendagens krav til en grønnere og smartere byggenæring. Vinneren har utviklet en unik kompetanse innen sitt fagfelt og har muligheter for bred anvendelse i flere bruksområder. De representerer mangfoldet i norsk byggenæring og fremstår som en god representant for norsk kvalitet og design. Vinnerens produkt bidrar til en fossil- og utslippsfri byggeplass med betydelig økonomiske og miljømessige gevinster».