Foto: Returteknikk
Foto: Returteknikk

Ny forhandler av Terex Ecotec

- Et høydepunkt for oss, sier daglig leder i Returteknikk, Eirik Enerstvedt.

Publisert

Returteknikk er blitt Terex Ecotec-forhandler i Norge.

- Det er et høydepunkt for vår bedrift å overta eneretten til salg og distribusjon av Terex Ecotec-produkter i Norge. Terex Ecotec har et sterkt omdømme, og er et selskap med høy fokus på teknologi, service og reservedeler, sier daglig leder i Returteknikk, Eirik Enerstvedt i en melding.

Terex Ecotec, er en del av Terex Corporation og ble lansert som eget varemerke i 2017 for å synligjøre Terex' satsning innen avfall, gjenvinning og biomasse.

Levert i Norge i flere år

Terex Ecotec-produkter har vært levert i Norge i en årrekke, kjente under merkenavnet Neuson Ecotec og TIM Envipro.

TIM Envipro-maskinene ble produsert og levert direkte fra fabrikk i Danmark. Det er levert relativt mange kverner og tromler i Norge fra danskene opp igjennom årene.

Alle Terex Ecotecs produkter blir produsert i Nord-Irland, på samme fabrikk som Terex Finlay og Powerscreen. Terex Ecotec håndteringsmaskiner er like som Fuchs, som også er et selskap i Terex Corporation.

- Komplett leverandør

Returteknikk er et datterselskap av Mineralteknikk AS og er basert på overtakelsen av L.Bekkelund - et selskap som ble etablert i 1971.

- Nå kan vi tilby våre kunder et en komplett maskinpark for håndtering av avfall, fra håndteringsmaskin til kverner, sikteverk, transportører og kompostvendere. En slik komplett produktportofølge fra Terex Ecotec, sammen med knuserne Mineralteknikk tilbyr til asfalt, betong og stein, gir unike synergier mellom Returteknikk og Mineralteknikk som kommer våre kunder til gode, sier Enerstvedt.

Skal fortsette veksten

- Vi vil fortsette å investere i fremtidig vekst og satser videre på nye produkter, personellutvikling og andre strategiske vekstområder, sier Enerstvedt.

- Vi tar mål av oss å bli en solid og respektert leverandør innen avfall og gjenvinning fremover. Som de fleste har fått med seg, satses det stort på sirkulærøkonomien i Norge og vi skal være med på dette.