Verdens største maskinauksjons-bedrift, Ritchie Bros. Auctioneers, er imponert over skandinavers vilje og evne til å bruke internett som kanal for kjøp og salg av maskiner. I mars 2018 holder deres datterselskap, Ironplanet, nordisk auksjon.
Verdens største maskinauksjons-bedrift, Ritchie Bros. Auctioneers, er imponert over skandinavers vilje og evne til å bruke internett som kanal for kjøp og salg av maskiner. I mars 2018 holder deres datterselskap, Ironplanet, nordisk auksjon.

Nettauksjon med maskiner

Publisert

Den globale auksjonsgiganten Ritchie Bros. Autioneers har lenge vært en global aktør og har en helt unik posisjon som gjør selskapet i stand til å oppdage lokale markedsbehov.

Selskapet har fått føle på hvor åpne skandinavene er for kjøp og salg av maskiner og utstyr via internett.

- De nordiske kundene våre er svært flinke til å se muligheter og gripe dem. De tok blant annet tidlig i bruk nettauksjoner. Når vi ser på tidligere auksjoner, ser vi at antall bud fra Skandinavia tok av i 2009. På et tidspunkt kom det til og med 30 % flere bud enn det europeiske gjennomsnittet. Resten av Europa har begynt ta igjen dette, men de ligger fortsatt bak Skandinavia, sier Jacobo Garcia, Ritchie Bros’ nestkommanderende for salg Nord-Europa.

Velg måte å handle på

Ritchie Bros. har tatt til seg den nordiske troen på valgfrihet:

- Vi er fleksible ved å være til stede på flere plattformer, noe som resulterer i gode alternativer for salg og kjøp, sier Garcia.

Det populære salgsnettstedet Mascus, et av Ritchie Bros’ datterselskaper, har et godt rykte i nordiske utstyrsbransjer og dermed har tilliten til selskapet økt.

I tillegg til Ritchie Bros’ fysiske auksjoner med ropende auksjonarier, tilbyr selskapet nå også Ironplanets nettauksjoner og Marketplace E, et salgsted på Internett der selgere kan oppgi en minstepris.

Alle disse salgskanalene resulterer i flere måter for kunder å delta på Internett på. Hver av disse kanalene har ulike fordeler for kjøpere og selgere som har med kontroll over prosessen, prissetting og tidsstyring å gjøre.

- Geografien spiller en stor rolle», forklarer Garcia.

- Det tar mye tid, penger og ressurser å transportere maskineri fra avsidesliggende steder til de nærmeste byene eller det europeiske kontinentet. Ved å selge utstyr på IronPlanet kan kundene våre selge fra sin egen stue og fortsatt få de høyeste budene, uansett om budene kommer fra en by i nærheten eller et annet kontinent.

Ny nordisk nettauksjon

Etter flere år med fysiske auksjoner i Finland, holdt Ritchie Bros. sin første nordiske nettauksjon i oktober 2017, der en rekke kunder deltok.

- Selgere omfavner plattformer som gjør det enklere å nå det globale nettverket av budgivere vi er så kjent for. Og uansett om det er en fysisk auksjon eller bare en nettauksjon, har vi alltid et team bestående av lidenskapelige Ritchie Bros.-eksperter som gjør alt de kan for at kundene skal oppnå gode resultater», sier Garcia.

Den neste nordiske nettauksjonen 28. mars på Ironplanet.com blir ikke noe unntak.

- Vi forbereder en spennende skandinavisk auksjon og reklamerer for denne globalt. Det er enkelt å legge til varer i salget, og dette er en enestående mulighet for dem som er i markedet for kjøp og salg.

Powered by Labrador CMS