Tiltrotatoren Engcon EC233 er satt i serieproduksjon.
Tiltrotatoren Engcon EC233 er satt i serieproduksjon.

Engcon EC233 i serieproduksjon

Den nye tiltrotatoren overtar for EC30, som «pensjoneres».

Publisert

Engcon kunngjør at serieproduksjonen av EC233 – som de omtaler som «markedets kraftigste tiltrotator bygget for gravemaskiner opp til 33 tonn» – nå er i full gang.

Alle tester har ifølge Engcon gått bra. EC233 erstatter dermed den tro tjeneren EC30, som har vært med siden midten av 90-tallet.

Testing

- Alt fra de første prototypetestene til serieproduksjonen har gått svært bra, sier Fredrik Jonsson, utviklingssjef hos Engcon i en nyhetsmelding.

Fredrik Jonsson sier at det opprinnelig handlet om såkalte «forstyrrende tester», der både hus og innfestinger utsettes for overbelastning i laboratoriemiljøer og deretter på for store maskiner. Jonsson forteller hvordan det går til:

Fakta EC233:

For maskinvekt 24–33 tonn

Tiltvinkel; +/- 45 grader

Maks. brytemoment; 340 kNm

Standardutstyrt med sentralsmøring samt lastventiler på tiltsylindre

Klargjort for EC-Oil automatisk oljekobling

Standard redskapsfeste QS70 og QS80 med eller uten klype

- Vi begynner alltid med å spenne fast testproduktene i en kraftig hydraulikkrigg der vi med kontrollerte krefter overbelaster dem skikkelig. Det gir oss et svært godt bilde på hvor vi finner eventuelle konstruksjonsfeil.

Sluttestes i virkelige miljøer

Når laboratorietestene er ferdige, går et antall prototyper ut på «overdimensjonerte gravemaskiner», slik at man får mer informasjon om hvordan ting fungerer i virkelige miljøer.

- Selv om vi overbelaster i laboratoriemiljøer, skjer det helt andre ting ute i den virkelige verdenen. Det kan være alt fra skiftende temperaturer til et uendelig antall brytemomenter som man ikke kan simulere, sier Fredrik Jonsson.

Serieleveranse på de nordiske markedene er i full gang, og i juni lanseres EC233 på markedene utenfor Norden.

Powered by Labrador CMS